Prodajete stan? Fotografija je važna, i ne zamarajte kupce osobnim stvarima

18.02.2021.

12:04

Autor: Kod nas doma/HTV

Prva stavka u prodaji je oglašavanje, za što je potrebna dobra i realna fotografija

Prva stavka u prodaji je oglašavanje, za što je potrebna dobra i realna fotografija

Foto: Kod nas doma / HRT

Ljudi uglavnom biraju životni prostor sukladno svom stilu života; no kada se njihove preference promijene, može se javiti potreba za mijenjanjem ili prodajom nekretnine – u tome im uvelike mogu pomoći iskusni agenti za nekretnine.

Prva stavka u prodaji je oglašavanje, za što je potrebna dobra i realna fotografija. Fotograf Igor Emil Horvat kaže kako treba slijediti određena pravila:

- Osnovno je da je stan čist i bez puno predmeta, da se fotografira po dnevnom svjetlu jer se najbolje vidi pravo stanje, te da se snima na metar do metar i pol od površine zemlje, kaže.

- Fotografija mora biti dobra, no ne smije biti nerealna, inače će se kupac razočarati – tako dobijemo kontra-efekt, nadovezuje se Sanja Valković, iskusna agentica za nekretnine i dodaje kako je, bez obzira na nedavne potrese, tržište nekretninama u Zagrebu itekako živo.

- Najbitnija je lokacija, realna tržišna cijena, kupac mora vidjeti da je stan sređen i uređen, objašnjava za emisiju Kod nas doma.

A za one koji nekretninu odluče prodavati bez pomoći agenta, Sanja savjetuje: "Treba imati čisti vlasnički list i tlocrt stana, te izbjegavati pričanje o osobnim stvarima – to kupca ne interesira."

Pogledajte još savjeta:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!