17:12 / 30.03.2022.

Autor: HRT/IMS/V.G.

Politički potres u Splitu: Najavljuju se ostavke Puljka i Ivoševića

Puljak i Ivošević

Puljak i Ivošević

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Kriza splitske vlasti stigla je do točke pucanja. Nakon što su i oni koji su do sada podržavali gradonačelnika Ivicu Puljka zatražili ostavku dogradonačelnika Bojana Ivoševića, protiv kojega je podignuta kaznena prijava zbog prijetnje novinarki, gradonačelnik se, čini se, odlučio - na nove izbore.


- Naravno da informacija o ostavkama nije službeno potvrđena jer se nitko ne javlja na naše pozive, znamo da je gradonačelnik bio na putu, no potvrđeno je da će gradonačelnik i njegov zamjenik Bojan Ivošević održati ujutro konferenciju za novinare ujutro u 10 sati. Prema nagađanjima, na njoj će Puljak i Ivošević dati svoje ostavke i dati svoje mandate na raspolaganje. Navodno će Puljak pozvati i vijećnike da podnesu ostavke, izvijestio je Ivica Đuzel.

- Saznali smo da će do raspisivanja izbora funkciju obnašati Ivica Kuzmanić koji je do sada bio zamjenik Ivice Puljka. Bit će to na neki način rasplet ove priče koja je započela prijetnjama Bojana Ivoševića urednici Gradske rubrike Slobodne Dalmacije. Uslijedilo je nakon toga podizanje optužnice protiv Ivoševića. Sam Puljak nije agresivnije reagirao na cijelu priču, partneri su počeli uskraćivati podršku. "Možemo!" i Pametno za Split i Dalmaciju zamrznuli su suradnju s gradonačelnikom kao i nezavisni vijećnici. HDZ traži nove izbore, a danas je to zatražio i MOST koji je s aktualnom vlašću bio u programskoj suradnji tako da sada svi žele nove izbore, dodao je Đuzel.

- Ostaje vidjeti ujutro rasplet. Hoće li Ivošević dati ostavku, hoće li on i Puljak dati ostavke i hoće li Splićani na birališta. Već je predloženo da se održe u lipnju kada i kotarski, rekao je Đuzel.

Most traži prijevremene izbore

Članovi stranke Most koji su do sada bili u programskoj suradnji s gradonačelnikom Ivicom Puljkom, zbog podignute kaznene prijave protiv dogradonačelnika Bojana Ivoševića nakon verbalnog napada na novinarku, traže prijevremene izbore i za Vijeće i za gradonačelnika ako dogradonačelnik Ivošević ne bude opozvan.

- Mi smo s gospodinom Ivoševićem imali solidnu suradnju koja je imala uspone i padove. Mi apsolutno priznajemo sve njegove kvalitete, ono što je on dobro napravio za grad, ali podignuta optužnica za kazneno djelo ozbiljna je stvar. Mi nemamo izbora nego tražiti njegovu ostavku. Mi već od petka pokušavamo doći do njih, dva maila sam ja poslao, sreli smo se s gradonačelnikom u gradu. Molili smo sastanak. Ali da baš svih ovih dana nisu mogli odvojiti sat vremena, to isto nešto govori, poručio je Josip Markotić, predsjednik Kluba vijećnika Mosta u splitskom Gradskom vijeću.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!