13:54 / 01.07.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Proglašena prirodna nepogoda u Požeštini

Požega

Požega

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite / MUP

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić u četvrtak je donijela odluku o proglašenju prirodne nepogode za područja gradova Požege, Pleternice i Kutjeva te za općine Jakšić i Kaptol, koje je prošlog tjedna pogodilo nevrijeme. Povod za proglašenu elementarnu nepogodu jest velika materijalna šteta u poljoprivredi, na građevinskim objektima i prometnoj infrastrukturi.

Županica Antonija Jozić u odluci poziva sve koji su imali štetu od nevremena 25. lipnja da je u roku od osam dana prijave mjerodavnim gradskim i općinskim povjerenstvima, koja su županičinom odlukom obvezna unijeti je u registar šteta u roku od 15 dana.


Prema odluci, županijsko povjerenstvo za procjenu šteta sve će prijave prikupiti u roku od 50 dana, a u roku od 60 dana o ukupnoj će šteti izvijestiti i državno povjerenstvo za procjenu šteta.


Županica Jozić rekla je u utorak tijekom posjeta predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Požegi kako se šteta procjenjuje na nekoliko stotina milijuna kuna.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!