Promovirano 365 novih doktora znanosti

20.05.2023.

20:20

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Promovirani doktori znanosti

Promovirani doktori znanosti

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Na zagrebačkom Sveučilištu promovirano je 365 novih doktora znanosti i umjetnosti. Promocija je prvi put održana u novom prostoru Regionalnog poduzetničkog centra za zemlje jugoistočne Europe, u kojem će biti i rektorat Sveučilišta dok se stara zgrada rektorata, oštećena u potresu, obnavlja. 

Rektor Stjepan Lakušić, kojemu je ovo prva promocija doktora znanosti u mandatu, poručio im je da su njihova buduća postignuća temelj napretka cijele zajednice i gospodarstva. Promovirani doktori znanosti tradicionalno su, nakon polaganja prisege, kićanke na akademskim kapama prebacili s lijeve na desnu stranu.

- Doktorirao sam na prevenciji ozljeda u hrvatskom nogometu, kaže dr.sc. Alen Marošević s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Marošević trenutno ne radi u Hrvatskoj.

-Prvi bliži plan je da se vratim i nadam se da ću uz ovu diplomu naći bolje mogućnosti kod nas doma, objašnjava Marošević.

-Planovi za budućnost kombinacija znanosti i prakse, malo korporativnog, malo znanstvenog, mislim da je to najbolje od oba svijeta i nastavljati prezentirati naše sveučilište najbolje što mogu, rekla je Jana Kiralj sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!