12:17 / 19.07.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/B.A./HRT/Hina

Ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dao mandat na raspolaganje

Sanja Kolaček

Sanja Kolaček

Foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Aktualni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Ivo Dumić-Čule dao je u ponedjeljak mandat na raspolaganje, a Upravno vijeće (UV) bolnice prekinulo je sjednicu, koju će nastaviti za tjedan dana, kako bi razmotrilo tko će biti v. d. ravnatelja.

Novoizabrano UV Dječje bolnice Srebrnjak u ponedjeljak je održalo prvu sjednicu, a predsjednica UV-a Sanja Kolaček potvrdila je u izjavi novinarima da je Dumić-Čule ponudio svoju ostavku na dužnost ravnatelja.

Ako mi to prihvatimo, to povlači za sobom imenovanje obnašatelja dužnosti ravnatelja, a da bi to mogli trebali bismo razmisliti o tome tko bi bio kandidat, kazala je Kolaček.

Ustvrdila je da je sjednica prošla u konstruktivnom tomu, a rasprava i glasovanje o ostavci ravnatelja odgođena je za sljedeći ponedjeljak u 12 sati.

- Raspravljalo se o četiri točke dnevnog reda - upoznali smo se, slušali smo o poslovanju bolnice, stanju s centrom za translacijsku medicinu te stavljanju mandata ravnatelja na raspolaganje. Da bi razgovarali o poslovanju i stanju projekta moramo prikupiti detaljne informacije, imamo između 700-800 stranica na stolu, rekla je Kolaček.

- Mi smo uzeli osam dana da odlučimo o mandatu postojeće ravnatelja i da, ukoliko to prihvatimo, imenujemo v.d. To će biti za osam dana. O poslovanju bolnice, stanju projekta, gdje smo sada i kako ići dalje, bit će tematske sjednice na kojima ćemo mi tražiti da stručne službe i možda savjeti izvana da nam što bolje predstave stanje, rekla je Kolaček istaknuvši kako ne želi izlaziti u javnost s podacima o financijskom stanju bolnice.

Kolaček nije željela odgovoriti na pitanje što za bolnicu znači presuda Županijskog suda u Zagrebu, prema kojoj je bivši ravnatelj Dječje bolnice Boro Nogalo nezakonito smijenjen, rekavši da to nije bila tema sjednice.

- To nije u ovom trenutku naš prioritet, nama je prioritet nastavak rada bolnice i Centra za translacijsku medicinu, gledanje izvješća o radu, to nam je prvi zadatak, kaže Kolaček.

Na pitanje može li Nogalo biti postavljen za v. d. ravnatelja odgovorila je kako "misli da ne može jer on nije zaposlenik bolnice.

U novom Upravnom vijeću su uz Kolaček još tri člana, među kojima je i Tomislav Lauc, koji je bio predizborni donator platformi Možemo!.

Kolaček nije željela govoriti o tome, istaknuvši kako je i ona isto tako imenovana, pa to treba pitati vlasnika ustanove koji je imenovao članove UV-a. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!