Stanari Uljanikovih samačkih domova na ulici?

17:02 / 05.03.2022.

Autor: Marko Percan/Regionalni dnevnik/HRT

Prosvjed stanara bivših Uljanikovih samačkih domova

Prosvjed stanara bivših Uljanikovih samačkih domova

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Radnička fronta i Jadranski sindikat jutros su u Puli održali prosvjed zbog teške situacije u kojoj se našlo stotinjak stanara bivših Uljanikovih samačkih domova. Stanarima, mahom osobama slabijeg imovnoga stanja, ugovori o najmu soba raskinuti su nakon što je tvrtka Uljanik standard prodana novom vlasniku Iliji Lovriću. 

Miroslav Vujnić u samačkom domu živi već 25 godina. Zbog prodaje domova, od 1. travnja mogao bi ostati na ulici.

- Radio sam kao zaštitar, ali sam psihički obolio i nisam imao gdje, pa sam se uselio u samački hotel, rekao je Vujnić.

A ti su hoteli prodani novom vlasniku Iliji Lovriću. Stanari upozoravaju - ispod cijene.

Lovrić se obvezao da će u suradnji s Gradom pokušati naći novi smještaj za stanare. Navodno je taj smještaj i pronađen, no organizatori prosvjeda o tome su obaviješteni samo porukom prije samog prosvjeda.

- Dobili smo poruku prije dolaska da će stvar biti riješena. Nećemo stati. U ponedjeljak stanari idu na sastanak u gradsku upravu, pratit ćemo proces ali ljudi nisu ni trebali doći u situaciju da brinu hoće li imati gdje živjeti, rekla je Katarina Peović iz Radničke fronte.

Uoči sastanka u ponedjeljak, stanari su skeptični. Ova situacija samo je još jedna u nizu posljedica raspada starog Uljanika koji je u Puli ostavio brojne gospodarske i društvene probleme. Hoće li se rješenje za ove stanare pronaći, trebalo bi se znati početkom idućeg tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!