Puljak: Centar će se širiti i na nacionalnoj razini, zakazale su reforme

02.01.2023.

16:44

Autor: Oporbeni zarez/HR/HRT

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak

Foto: HTV / HRT

U emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez" predsjednik stranke Centar i gradonačelnik Splita Ivica Puljak rekao je da je Hrvatska ulaskom u eurozonu i šengenski prostor sada potpuno integrirana u Europu, ali da je zakazala interna organizacija jer su zakazale reforme.

Na početku emisije rekao je da nije bilo problema na putu od Splita do Zagreba, cestarinu je platio ENC-om te naglasio kako je živio u Europi i da mu je ova integracija jako draga jer sebe smatra i građaninom Europe, i Hrvatom i Dalmatincem.

Doživljaj prošle godine

- Za mene osobno i za našu stranku Centar bila je to godina još jedne pobjede u Splitu. Kada smo na proljeće shvatili da imamo nestabilnu situaciju u Gradskom vijeću odlučili smo još jednom pitati građane žele li da nastavimo ovim smjerom sređivanja situacije u gradu, oni su nam dali još veću podršku. Sada zaista u Splitu radimo izvanredne stvari, nije nam problem raditi 24 sata dnevno i ako treba uložiti još više energije da naš grad zaista procvjeta, rekao je Puljak.

- U ovoj ćemo se godini proširiti kao stranka Centar na nacionalnoj razini, i pokazati da ono što radimo u Splitu možemo učiniti i na nacionalnoj razini. Pokušat ćemo mijenjati smjer, koji se ne može promijeniti u godinu dana, ali možete pokazati kojim smjerom idete, možete napraviti promjene, ja to vidim u Splitu svakodnevno u razgovoru s građanima kojima se taj smjer sviđa, kazao je.

Želimo s ozbiljnim ljudima graditi ozbiljne politike jer nije samo ideja da zamijenimo HDZ, trebamo ga itekako zamijeniti s nečim što je dobro.

Ivica Puljak, predsjednik stranke Centar i gradonačelnik Splita

"Zakazale su reforme"

- Hrvatska je ulaskom u eurozonu i šengenski prostor sada doista integrirana u Europu. Nažalost, ostale stvari u Hrvatskoj nisu dobre. Uvijek nas frustrira činjenica da takvi uspješni na međunarodnoj sceni nisu rezultirali uspjesima na internoj organizaciji Hrvatske i praktički sve ostalo je poprilično loše, rekao je Puljak.

Naglasio je da su zakazale unutarnje reforme kroz koje bi se Hrvatska transformirala.

- Možda je se sve loše u Hrvatskoj reflektiralo na obnovi, i u Zagrebu i na Baniji. Ta obnova je pokazala kompleksnost hrvatskih zakona koje je Vlada donijela.  U brošuri "Cjelovita obnova Grada Zagreba" koju je Centar napravio prije dvije godine, razradili smo obnovu Zagreba i u kojoj smo rekli da je zakon koji se tada donosio loš zakon i da neće rezultirati obnovnom. Mi smo bili jedina stranka koja je tada bila protiv takve obnove, rekao je Puljak.

- Rekli smo da prvo treba investicijama dopustiti da se razmašu i da one preuzmu obnovu Zagreba. Obnova ne funkcionira jer su hrvatski zakoni neefikasni, nažalost. Mnoštvo je zakona koje kriminalci zaobilaze i tada mi koji ne želimo kriminal ništa ne možemo napraviti efikasno i brzo. Dok se ti zakoni ne promijene, mi nemamo nikakvu šansu, a mislim da HDZ za to nema snagu, naglasio je Puljak.

Cijelu emisiju pogledajte u nastavku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!