10:17 / 23.09.2021.

Autor: P.F./Hina

Puljak: Danas u Splitu treba završiti era HDZ-a i Kerumovog HGS-a

Ivica Puljak, gradonačelnik Splta

Ivica Puljak, gradonačelnik Splta

Foto: HTV / HRT

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je uoči početka sjednice Gradskog vijeća Splita izjavio je kako bi tom sjednicom trebala biti u Splitu završena era HDZ-a i Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma.

- Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća predložit ćemo članove nadzornih odbora u gradskim tvrtkama koji 90% nisu članovi nijedne stranke i po prvi puta gradske tvrtke neće biti plijen u kojem 60% pripada HDZ-u, a 40% Kerumovoj Hrvatskoj građanskoj stranci, rekao je Puljak na izvanrednoj konferenciji za novinare prije početka sjednice Gradskog vijeća.

Po njegovom tumačenju, to će biti presedan ne samo u Splitu nego u cijeloj Hrvatskoj da se tako veliki broj nestranačkih osoba bira u nadzorne odbore gradskih tvrtki.

- Ovaj put će gradske tvrtke voditi Splićani a ne Kerum i HDZ, kazao je Puljak.

Dodao je kako su do sada članovi nadzornih odbora gradskih tvrtki birani u stranačkim prostorijama daleko od očiju javnosti sada će se prvi put u povijesti Splita ti članovi birati transparentno i popis tih ljudi koje ćemo predložiti već se nalazi na stranicama grad Splita.

Na upit može li noćašnja objava SDP-ova vijećnika Ante Franića da Puljak kao gradonačelnik nema njegovu potporu, utjecati na današnju sjednicu Gradskog vijeća, Puljak je kazao kako se danas nalaze na velikom raskrižju.

- Odluka je na svakom vijećniku i vjerujem kako su oni svjesni i da će podržati naš prijedlog kako bi stvarno završila era Keruma i HDZ-a u Splitu, izjavio je gradonačelnik Puljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!