Puljak ne priznaje pogrešku, tvrdi da je čistačica nepotrebna i da je "za sve kriv ravnatelj"

06.09.2021.

19:55

Autor: Anita Markovina Radnić/Dnevnik/IMS/HRT/D.D.

Puljak: Za sve je kriv ravnatelj

Puljak: Za sve je kriv ravnatelj

Foto: Dnevnik / HRT

Nastavljaju se prepucavanja na splitskoj političkoj sceni potaknuta neproduljenjem ugovora čistačici s invaliditetom u Javnoj ustanovi Športski objekti. Oporba traži od gradonačelnika Ivice Puljka da prizna pogrešku i vrati je na posao, no on ne odustaje od odluke da sva zapošljavanja u gradskim tvrtkama budu transparentna.

Ivica Puljak ne odstupa ni milimetra, i dalje tvrdi da je čistačica na sportskim terenima u Žrnovnici nepotrebna, no ravnatelj javne ustanove ne misli tako.  


- Radi se o objektu koji ima trideset tisuća četvornih metara, dva nogometna kluba, dvije zgrade, niz svlačionica, sanitarije i tako dalje. Pa mora to netko održavati!, zaključio je Tomislav Borozan, ravnatelj JU Športski objekti.


Zašto onda gluhoj ženi, majci dvoje djece, ugovor nije produljen? Je li bila loša radnica ili je doista žrtva političkih igrica nakon smjene vlasti u Splitu? Novi tonski zapisi golicaju maštu.


- Bila je zabrana svih produženja ugovora i onda se dogodilo da su produženi svi ugovori osim rednog broja deset, zašto jer se tamo puca pa je ovo, pa je ono, onda je još usput bilo zgodno politički, čuje se na glasovnim zapisima koje je prenio Večernji list.


Gradonačelnik nije znao da je riječ o osobi s invaliditetom, želio je, kaže, stati na kraj nepotrebnom gomilanju broja zaposlenih i uvesti reda.


- Ma nema on što uvoditi reda, red je vrhunski!, rekao je Borozan.


- Pravi uzrok svih ovih problema je ravnatelj. Taj gospodin je zajedno s ekipom Keruma i HDZ-a pokušao javne novce preusmjeriti u privatne džepove. Mi to sprječavamo i to je pravi razlog cijele ove situacije, izjavio je Ivica Puljak, gradonačelnik Splita.


U HDZ-u priču podižu na višu razinu. 


- Nek prizna grešku i nek vrati gospođu na posao. Svima nam je već, ja vjerujem, muka od ove situacije, a posebno gospođi koja je ostala bez posla i njenoj obitelji, rekao je Vice Mihanović, gradski vijećnik (HDZ).


No Puljak je neumoljiv. Vrati li je, iznevjerit će povjerenje građana jer obećao im je da zapošljavanja preko veze više neće biti. 


- Ako za to mjesto bude raspisan javni natječaj, onda se gospođa može prijaviti kao i bilo tko drugi i imati iste šanse kao svi građani ovog grada, kaže Puljak.


To što je riječ o osobi s invaliditetom, ipak je problem, pravobraniteljica Anka Slonjšak zatražila je preispitivanje otkaza, a ispitat će se i koliko invalida ta javna ustanova zapošljava i krše li zbog toga zakon. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!