Puljak i službeno podnio ostavku: Doviđenja, za tri mjeseca nastavljamo ponovno

08.04.2022.

11:53

Autor: M.Š./HRT

Ivošević i Puljak podnijeli ostavke

Ivošević i Puljak podnijeli ostavke

Foto: HTV / HRT

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević protokolirali su svoje ostavke na Centralnoj pisarnici Gradske uprave Grada Splita.

- Kao što smo i obećali, podnijeli smo ostavke, čime su se ispunili svi uvjeti da građani Splita na referendumu o budućnosti, na izborima za gradonačelnika, izborima Gradskog vijeća i kotarskim izborima, odluče hoće li zadržati smjer kojim smo mi krenuli ili će se vratiti u prošlost, u eru političke trgovine, istaknuo je u obraćanju medijima sada već bivši gradonačelnik Splita Ivica Puljak

Dodaje da je njihov moto "živjeti za Split, a ne od Splita", dodajući da se nada da će to biti bez političkih opstrukcija, nakon što im građani opet daju povjerenje na ponovljenim izborima. 

- Prije nekoliko mjeseci ponudili smo oporbi da idemo na izbore, oni su rekli da može ako idu i izbori za gradonačelnika. Nismo htjeli biti taoci političkih procesa u Splitu, odlučili smo građanima ponuditi da oni odluče kojim smjerom grad ide. Mi nismo većinu u Gradskom vijeću sklapali u kafićima, nismo htjeli trgovati foteljama i javnim interesom. Radije ćemo izgubiti na izborima nego se tako ponašati prema javnom novcu i interesima grada Splita, dodao je Puljak. 

Istaknuo je da je danas ostavku podnio i Antonio Kuzmanić, "znajući da su u pravu kada su tvrdili da on kao zamjenik može ostati voditi grad, da grad ne bude u blokadi". 

- I danas znamo da smo u pravu, ali nismo htjeli da beskonačno diskutiramo o raznim pravnim smicalicama s HDZ-om jer je to njihov teren. Njihov teren je teren u kojem oni zamute vodu, izdaju ilegalno mišljenje, lupe pečat Ministarstva, uzmu, dijele plijen svojim stranačkim poslušnicima. To nije naš teren i mi se tako ne ponašamo - poručio je Puljak.

Kaže da sada od ostalih gradskih vijećnika očekuje ono što su obećavali, a ponajprije se to odnosi na HDZ, da i oni podnesu ostavke nakon sljedeće sjednice.

Nada se da će se kotarski izbori održati u isto vrijeme za gradonačelnika i za Gradsko vijeće.

- U ponedjeljak će biti novi dan u kojem ćemo se mi svi vratiti svojim poslovima i životima, ja ću se vratiti poslu znanstvenika na fakultetu. I dalje ćemo nastaviti širiti svoje ideje i nastavit ćemo tražiti od građana Splita da nam daju podršku u novim izborima, da nastavimo tamo gdje smo stali - rekao je.

Predložit će datum novih izbora 6. lipnja, a žele da se kotarski izbori održe istoga dana kada i oni za gradonačelnika.

- Uvjeren sam da će se dogoditi po prvi puta u povijesti Splita da jedan gradonačelnik opet osvoji povjerenje birača, ističe.

Zahvalio je svima s kojima su surađivali u Gradskoj upravi.

- Doviđenja, vidimo se za tri mjeseca, kada ćemo nastaviti ponovno, zaključio je.

Pogledajte cijelu konferenciju za medije:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!