Šimičević o aferi stan: Ometaju nam posjed, provalili su u stan

18.08.2023.

20:14

Autor: Ante Kolanović, Marina Šaponja/Dnevnik/HRT

U Salima na Dugom Otoku afera zbog stana. HDZ-ov saborski zastupnik Rade Šimičević tužbom od Općine traži namjenski stan za učitelje. Naime, on i supruga živjeli su u njemu dok su radili u školi, prije tri desetljeća, pa su još 1995. podnijeli zahtjev za njegov otkup. Općina se usprotivila jer je stan strogo namijenjen učiteljima.

Radi Šimičeviću od ranog jutra mobitel stalno zvoni.


- Zbog svekolike hrvatske javnosti da moja supruga koja je nositelj stanarskog prava i ja kao sustanar ne potražujemo nikakvo stanarsko pravo iz općine Sali niti nam je to bila namjera. Želim naglasiti da je sudski postupak u tijeku radi ometanja posjeda, a to znači da su ljudi u Salima bez suglasnosti izvršili provalu u stan, govori saborski zastupnik Rade Šimičević. 


Prije 28 godina zatražio je otkup, ali zahtjev nije odobren i stan nije otkupljen. 


Načelnik općine Sali, Zoran Morović, nije htio - kako je prenio odvjetnik općine, komentirati taj slučaj "zbog opreza jer je sudski postupak u tijeku". 


Prema pisanju medija, nakon Šimičevićevih, stan je na korištenje dobila nova učiteljica koja je u međuvremenu otišla u mirovinu. Općina je adaptirala stan i promijenila ključanicu te ga je prije dvije godine predala na korištenje drugoj učiteljici.


- Nama su uništene stvari, uništena je sentimentalna vrijednost, na kraju krajeva i novčana, tamo je meni bila uniforma iz Domovinskog rata, tamo su bile još druge stvari, tamo je bilo 500 LP ploča i to je čovjek došao i izbacio van i što bih ja sad trebao, aplaudirati, pita se Šimičević.


A što kažu Saljani?


- Ajme ne znan. Na zimu ćemo o tome.

- Apsolutno mislim da ne bi smio. To je moje mišljenje ovako bez da išta znam o toj temi.

- Nikako ne podržavam.


Rade Šimičević, HDZ-ov saborski zastupnik, radio je prije 33 godine u Osnovnoj školi Petar Lorini u Salima, a njegova supruga Vesna do 1994. Tužio je općinu zbog ometanja posjeda, a općina se usprotivila tužbenom zahtjevu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!