Redovita godišnja vježba HGSS-a

12.11.2022.

15:31

Autor: HRT/IMS

Redovita godišnja vježba HGSS-a

Redovita godišnja vježba HGSS-a

Foto: HTV / HRT

Na području Solina i Kliškog polja u tijeku je redovita godišnja vježba HGSS-a kojem su se priključili i pripadnici Civilne zaštite, Crvenoga križa i izviđača.

Uvježbavaju se postupci traganja i spašavanja u kojima sudjeluje više od stotinu ljudi iz sastava gorske službe spašavanja iz cijele Splitsko-dalmatinske-županije uključujući i timove s potražnim psima. Osim godišnjih vježbi timovi HGSS-a povremeno imaju i vježbe na tjednoj razini.

- Radimo to jer su veći dio našeg posla potrage. Prošle godine smo na razini županije imali tridesetak potraga i to je manje više tako svake godine, kazao je Ante Jukić, koordinator vježbe, HGSS Split.

- Priprema traje, to vam je svaki vikend, imamo i trening sredinom tjedna. To su treninzi poslušnosti, dovodite psa u situacije koje će jednom prolaziti. Znači i po grmljavini odraditi trening, po svim uvjetima u kojima se potrage događaju, i najhitnije, rekao je Bruno Čapeta, vodič potražnog psa, HGSS Split.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!