Rekordan broj zaraženih u Istarskoj županiji

06.11.2021.

10:51

Autor: HRT/Hina

Dino Kozlevac

Dino Kozlevac

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Čak 186 novozaraženih osoba potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata čime je oboren rekord u dnevnom broju novih slučajeva od početka pandemije, dok su u pulskoj bolnici umrle tri zaražene osobe, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite. Testirano je 580 građana, a od jučer se oporavilo 85 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici na liječenju se nalazi ukupno 36 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 29 osoba, a u respiracijskom centru sedam osoba. Među pacijentima koji su smješteni na Odjelu za infektologiju je i osmogodišnje dijete.
Umrla su tri covid pozitivna pacijenta od kojih su dvije osobe, 90-godišnja i 69-godišnja, s pridruženim kroničnim bolestima, dok je 48. godišnjak bio bez definiranog komorbiditeta.

Načelnik Stožera civilne zaštite istarske županije Dino Kozlevac izjavio je za Hinu kako je primjetan pojačan interes građana za cijepljenje pa je u prilog tomu kazao kako se samo tijekom jučerašnjeg dana u Puli prvom dozom cijepilo 598 građana dok se od početka tjedna do petka bilo cijepilo svega 285 građana. Slična je situacija i u ostalim gradovima u Istri gdje je također povećan interes građana za cijepljene.

Trenutno u Istarskoj županiji ima 641 aktivni slučaj zaraze koronavirusom dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1120 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!