Rijeka: Nastavlja se masovno cijepljenje u dvorani Zamet

06.04.2021.

11:56

Autor: HRT/Hina/D.D.

Rijeka: Nastavlja se masovno cijepljenje

Rijeka: Nastavlja se masovno cijepljenje

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije nastavlja s drugom prioritetnom fazom cijepljenja osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika te će od 6. do 10. travnja u dvorani Zamet biti utrošeno oko 4 000 doza cjepiva.

Cijepljenje će se obavljati metodom poravnanja pa će liječnici koji imaju više necijepljenih pacijenata iz prioritetne skupine slati na cijepljenje više svojih pacijenata u odnosu na one liječnike koji imaju manje necijepljenih pacijenata.

Cijepljenje dogovoreno za 7. i 8. travnja u zametskoj dvorani bit će organizirano u dvije smjene, od 8 do 12,30 sati te od 13 do 18 sati, a za te dane je planirano oko 3 000 doza cjepiva. Cijepljenje će provoditi po šest timova u smjeni, od kojih će tri tima činiti djelatnici zavoda.

Cijepljenje u zametskoj dvorani u subotu, 10. travnja provodit će se od 8 do 14 sati, u jednoj smjeni s oko tisuću doza cjepiva i šest cijepnih timova Doma zdravlja i koncesionara. Jedan tim cjepitelja iz županijskog zavoda brinut će se za logistički zahtjevno postupanje s cjepivom na izdvojenom mjestu dvorane.

Uz koordinatore akcije i članove cijepnih timova iz zavoda, za potrebe akcije bit će angažirani županijski i gradski Crveni križ i studenti, naveli su iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo napominjući da se cijepljenje obavlja u suradnji sa županijskim Domom zdravlja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!