Sabor iskazao povjerenje ministru Butkoviću

15.07.2022.

12:22

Autor: V.G./Hina/HRT

Sabor iskazao povjerenje Butkoviću

Sabor iskazao povjerenje Butkoviću

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Hrvatski sabor iskazao je u petak povjerenje ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću da preuzme dužnost potpredsjednika Vlade koju je obnašao ministar financija Zdravko Marić i koji je iz Vlade otišao na vlastiti zahtjev.


Najdugovječniji član aktualne Vlade dobio je glasove 79 zastupnika, 49 ih se izjasnilo protiv, a jedan suzdržan.

Iskazano je povjerenje Butkoviću i za obnašanje dužnosti potpredsjednika Vlade, želim mu uspješno obavljanje ove časne i odgovoren dužnosti, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković

Butković je time postao jedan od četiri potpredsjednika Vlade, ostali su Tomo Medved, Davor Božinović i Anja Šimpraga.

Preuzet će i Vladinu koordinaciju za gospodarstvo.

Rođen je u Rijeci 1979., novi potpredsjednik Vlade ima veliko političko iskustvo i u Vladi i kao gradonačelnik Novog Vinodolskoj.

Ministar mora, prometa i infrastrukture je od početka 2016., tu je dužnost obnašao i u Vladi Tihomira Oreškovića, prije toga godinama je bio gradonačelnik Novog Vinodolskog.

Potpredsjednik je HDZ-a i predsjednik primorsko-goranske organizacije te stranke. Diplomirao je i doktorirao na Pomorskom fakultetu u Rijeci.

Butković je ranije najavio da će Vlada i u narednom razdoblju nastojati nastaviti sa snažnim ulaganjima, intenzivirati velika ulaganja u infrastrukturu te nastaviti politiku poreznih rasterećenja.

Svojim ću iskustvom pokušati doprinijeti radu Vlade i u suradnji s kolegama nastaviti pozitivne trendove, rekao je Butković na sjednici Odbora za Ustav na kojemu je 'saslušan'.

Građanima je pak poručio da za predstojeću jesen, mogu mirno spavati i da ne trebaju biti zabrinuti.

Rezultati Vlade i sve što smo do sada napravili su izvrsni i nastavljamo dalje u pripremi mjera, poreznog rasterećenja i čitavog niza stvari s kojima će Vlada izaći prije jeseni, rekao je Butković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!