Sanader: Ako splitski HDZ ne izabere v.d. predsjednika, slijedi raspuštanje

18.07.2022.

20:17

Autor: Hina/HRT

Ante Sanader

Ante Sanader

Foto: Josip Regović / PIXSELL

Predsjednik splitsko-dalmatinskoga Županijskog odbora HDZ-a Ante Sanader izjavio je u ponedjeljak da - ako Gradski odbor HDZ-a Splita u idućih desetak dana ne izabere v.d. predsjednika - slijedi njegovo raspuštanje i raspisivanje izbora za novi Gradski odbor koji će izabrati i novo vodstvo. 

- Ako u idućih desetak dana sadašnji Gradski odbor HDZ-a Splita ne bude u stanju izabrati svojeg v.d. predsjednika, onda će, po statutu stranke, splitsko-dalmatinski Županijski odbor HDZ-a raspustiti splitski Gradski odbor HDZ-a, rekao je Sanader za Hinu.


Objasnio je kako će, u slučaju raspuštanja splitskoga Gradskog odbora HDZ-a, slijediti raspisivanje izbora za njegov novi saziv.


- Novi izbori za splitski Gradski odbor, po statutu stranke, trebaju se održati u roku od šest mjeseci od dana raspuštanja, rekao je Sanader i dodao kako bi u tom slučaju novoizabrani saziv gradskog HDZ-a birao novo vodstvo Gradskog odbora.


Ako pak sadašnji Gradski odbor HDZ-a uspije izabrati v.d. predsjednika, njegov mandat traje šest mjeseci i u tom se razdoblju trebaju održati izbori za novi Gradski odbor HDZ-a.


Predsjednik splitskoga Gradskog odbora HDZ-a Vice Mihanović dao je ostavku 11. srpnja, dan nakon drugog kruga prijevremenih izbora za gradonačelnika na kojima je kandidata HDZ-a i HSS-a Zorana Đogaša uvjerljivo pobijedio stari gradonačelnik, kandidat Centra Ivica Puljak

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!