Čačić: Svaka Vlada može biti bolja, ali to nije moj posao

13:02 / 06.07.2021.

Autor: B.A./HRT

Radimir Čačić

Radimir Čačić

Foto: HTV / HRT

Svaka Vlada može biti bolja, ali to nije moj posao, nego premijerov, rekao je Radimir Čačić nakon današnjeg sastanka partnera u vladajućoj koaliciji.

Jedna od tema sastanka bio je Zakon o trgovini. Radimir Čačić (Reformisti) rekao je nakon sastanka da je zakon dvaput padao na Ustavnom sudu te da stvar uopće nije jednostavna. Model je dobar, treba dati fleksibilnost, dodao je. 


- Oko radnog vremena mislim da treba postaviti stvari maksimalno fleksibilno. To je bio i naš stav i još nekoliko drugih koalicijskih partnera. Mislim da će se to uzeti u obzir, rekao je Čačić.


- Nije bilo ništa dramatično, ali se išlo prema tome da se pokuša naći što fleksibilnija rješenja, dodao je.


Čačić je rekao da je Silvano Hrelja dao vrlo dobar prijedlog - da se ne definira vrijeme rada, nego broj sati kad se ne radi.


- To je vrlo duhovito. Da se veli da trgovina mora imati osam neradnih sati, što je jako dobro, dajete fleksibilnost da se svatko organizira kako želi, rekao je Čačić.

Na novinarsko pitanje treba li uvjetovati potpore cijepljenjem Čačić je rekao da to nije bila tema, ali da to apsolutno podržava.


- To je nekorektno prema građanima ove zemlje, ozbiljno moralno i u svakom drugom pogledu upitno da netko tko se ne želi cijepiti prima naš novac, a pritom ugrožava i sebe i druge, i gospodarstvo, rekao je Čačić.

Čačić je rekao da nisu zadovoljni sporošću u rješenju njihovog ključnog programskog zahtjeva prema Vladi, a to je brza pruga Zagreb-Lepoglava-Varaždin-Čakovec, ali očekuju da do kraja godine i to bude riješeno.


Novinari su ga pitali i treba li ova vlada osvježenje u vidu rekonstrukcije.


- Svaka Vlada može biti bolja, ali to nije moj posao, nego premijerov, odgovorio je Čačić.


- Ne bi se štel mešati, kaj bi rekli Zagorci, odgovorio je pak na pitanje što bi savjetovao premijeru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!