Sazvana sjednica Odbora za vanjsku politiku o Ukrajini, očekuje se tekst deklaracije

24.02.2022.

11:32

Autor: I.Z./HRT/Hina

Sazvana sjednica Odbora za vanjsku politiku o Ukrajini

Sazvana sjednica Odbora za vanjsku politiku o Ukrajini

Foto: - / Shutterstock

Saborski Odbor za vanjsku politiku sazvao je za 13 sati sjednicu na temu aktualnog stanja u Ukrajini na kojoj će usuglasiti tekst deklaracije o toj europskoj državi izloženoj agresiji Rusije.

Odbor će žurno predložiti deklaraciju koja će jasno podržati teritorijalnu cjelovitost i suverenitete Ukrajine te oštro osuditi vojnu invaziju i agresiju Rusije, najavio je ranije predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Deklaracijom će se pozvati i na trenutačni prekid svih vojnih djelovanja kako bi se spriječile velike ljudske žrtve i materijalan šteta, dodao je.

Nakon što Odbor predloži Deklaraciju, ta točka odmah će se uvrstiti u dnevni red Sabora te će se rasprava održati sutra kao jedina točka dnevnog reda.

Odmah će se o Deklaraciji obzirom na aktualnu situaciju, najavio je tijekom plenarne sjednice potpredsjednik Sabora Željko Reiner.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!