SDP, Možemo!, Nova ljevica, i HSU najavili zajednički izlazak na kotarske izbore

02.08.2022.

14:20

Autor: HRT/Hina

Split

Split

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Splitski SDP najavio je da će na predstojeće izbore za vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora izaći u koaliciji s Možemo, Novom ljevicom i Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU).

Na taj način, kako navode žele pridonijeti što većoj prisutnosti stranaka lijevog političkog spektra na temeljnoj lokalnoj upravnoj razini i provoditi zelene, održive politike za sve ljude na terenu.

Jedno od njihovih temeljnih opredjeljenja je i uključivanje građana u upravljanje gradom u gradskim procesima na svim razinama.

- Smatramo da su kotarski izbori iznimno važan kotačić u tom procesu, jer omogućavaju utjecaj na upravljanje najbližim i najneposrednijim okruženjem svakog Splićanina i ispunjavanje njihovih temeljnih društvenih potreba i interesa, navodi se u priopćenju kojeg su potpisali predsjednik splitskog SDP-a Damir Barbir i koordinatorica Možemo! Split političke platforme Tamara Visković.

Poručuju da izbori u gradskim kotarevima i mjesnim odborima moraju dobiti mjesto koje im pripada, što uključuje kandidiranje kvalitetnih kadrova upućenih u svakodnevne potrebe građana i četvrti u kojima žive.

Građane su pozvali da u što većem broju iziđu na kotarske izbore i odluče o budućnosti svoga kvarta, a time i svoga grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!