15:22 / 02.08.2019.

Autor: D.M.HRT

Selanec o zločinu na Kajzerici: Nije slučajno. Sustavno je.

Foto: arhiva, Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: arhiva, Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Strašan zločin koji se sinoć dogodio u zagrebačkom naselju Kajzerica na Facebooku je komentirao je sudac Ustavnog suda Goran Selanec.
Šesterostruko ubojstvo dogodilo se sinoć u zagrebačkom naselju Kajzerica. Nakon dojave građana o pucnjavi u kući u Ulici Radoslava Cimermana, policija je mrtve pronašla dvije muške i tri ženske osobe te desetogodišnje dijete. Preživjela je samo beba. Ubojica, za kojim je policija tragala cijelu noć, pri uhićenju u Brezovici počinio je samoubojstvo.

Ovaj strašni zločin na Facebooku je komentirao je sudac Ustavnog suda Goran Selanec.

- Policija otkrila detalje zločina na Kajzerici
- Gruden: Pitanje je što se to zbiva u Hrvatskoj u posljednje vrijeme
Bandić: Zagreb je siguran grad; Predsjednica: Djetetu osigurati skrb
Božinović: Jednostavno ne pamtimo ovakav zločin


- Nije slučajno da je ubojica muškarac. Nije slučajno da su od 5 ubijenih odraslih žrtava njih 3 žene. Nije slučajno da je dvoje ubijenih muškaraca ubijeno jer su bili vezani uz ženu koju je ubojica odlučio satrat u samom korijenu njenog osobnog dostojanstva, kako bi pri tome valjda svima nama pokazao što se događa ženama koje se ne pokore muškarcima poput njega. Nije slučajno da je tu svoju "pravdu" odlučio iskaliti i na djetetu koje nije njegovo. (...)

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

- Ništa od toga nije slučajno. Sustavno je. Ovako nešto će racionalizirati kao čin nekog navodno poremećenog pojedinca, te im stoga ovaj socijalni sumrak neće predstavljat neko zavjerničko sistemsko rastakanje hrvatskog bića, iako je u par minuta s lica zemlje zbrisana čitava jedna prosječna hrvatska obitelj. Tužno je što prihvaćajući sve ovo kao devijaciju nad kojom nemamo kontrolu, pa onda u konačnici niti osobnu građansku odgovornost, svi mi zajedno sudjelujemo u ustaljivanju ovakve seksističke brutalizacije društvenog položaja redovnih, uobičajenih žena u Hrvatskoj, napisao je.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!