07:31 / 20.01.2020.

Autor: T.V./HRT

Šerić: Čini mi se da Zavadlav nije svjestan što se dogodilo

-

-

Foto: - / -

Branko Šerić - odvjetnik trostrukog ubojice Filipa Zavadlava, izjavio je nakon posjeta da je svojem branjeniku pokušao objasniti za što ga se tereti, kvalifikacije zločina, koje su kazne predviđene i slično, no on kao da uopće nije svjestan što se dogodilo.
Branko Šerić, odvjetnik trostrukog ubojice Filipa Zavadlava, izjavio je nakon posjeta da je svojem branjeniku pokušao objasniti za što ga se tereti, kvalifikacije zločina, koje su kazne predviđene i slično, no on kao da uopće nije svjestan što se dogodilo. 

Šerić je rekao da će provoditi vještačenja - psihijatrijsko u bolnici u Vrapču i druga u Centru Ivan Vučetić te da će Zavadlav ostati u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj.

Napominje i kako nije uspio ostvariti uobičajenu komunikaciju kao s drugim klijentima ali to nije ni očekivao. Zavadlav, ističe Šerić, zna da je on njegov odvjetnik.

Za vještačenje kojim bi se trebalo utvrditi je li 25-godišnjak u vrijeme počinjenja nedjela bio neubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv, Šerić kaže da ne bi bilo dobro da bude provedeno na brzinu kako se ne bi dogodili propusti.

Šerić povukao žalbu za zatvor Zavadlava
Šerić očekuje da će Zavadlav biti kontaktibilan
Šerić za portal HRT-a: Moj angažman ima svoju svrhu
Ubojici iz Splita određen istražni zatvor, raspravno nesposoban
● Grupe podrške za mladića koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu
● Plenković: Nitko ne može uzimati pravdu u svoje ruke 

Njime se treba utvrditi je li trostruki splitski ubojica u vrijeme kad je počinio zločin, bio ubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv, o čemu će ovisiti i visina kazne. Stanislav Zavadlav policiji daje izjavu o napadu u autobusu
Zagrebački odvjetnik splitskog podrijetla Branko Šerić i službeno je u srijedu postao izabrani branitelj trostrukog ubojice Filipa Zavadlava (25) u čije ime mu je punomoć potpisao Filipov otac.

Zavadlav je nedavno u središtu Splita počinio trostruko ubojstvo. Kako zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu u tužiteljstvu, proglašen je raspravno nesposobnim i poslan u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!