Sisački vatrogasci, djelatnici HEP-a i vodovoda upogonjuju grad

06.01.2021.

19:57

Autor: Šime Vičević/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

default error photo
Vatrogasci, djelatnici HEP-a i Vodoopskrbe odrađuju golem posao posljednjih dana u uspostavi osnovnih životnih uvjeta, o stanju na terenu govore Mijo Brlečić, vatrogasni zapovjednik Sisačko-moslavačke županije, i Pejo Trgovčević, direktor Sisačkog vodovoda.
Golem posao posljednjih dana u uspostavi osnovnih životnih uvjeta rade vatrogasci te djelatnici HEP-a i Vodoopskrbe. Koliko je još ruševina koje treba raščistiti i sanirati opasnih dimnjaka saznao je Šime Vičević za Dnevnik HRT-a.

➡️ Posljedice potresa - iz minute u minutu
➡️ HRT-ov novinar još je '98. upozoravao na lošu obnovu
➡️ Milošević: Prema sadašnjim informacijama, novih žrtava nema
➡️ Novi potres kod Petrinje, magnituda 5,0

Proteklih se dana situacija na terenu poboljšavala, no pitanje je što će najnoviji potres ostaviti iza sebe.

- Provjerili smo koliko god smo to mogli, nema nikakvih dodatnih oštećenja i nije bilo nikakvih dojava da se nešto dogodilo. Reagirali smo odmah prema Sisačkoj bolnici kako bismo provjerili je li se ondje što urušilo, no za sada nema ništa. Vjerujemo da će u prostorijama biti srušene žbuke, ali uglavnom prošlo je dosta dobro, izvještava o posljedicama najnovijeg potresa Mijo Brlečić, vatrogasni zapovjednik Sisačko-moslavačke županije.

Dodaje kako su vatrogasci zajedno sa svima koji su pomagali sanirali oko 4500 objekata, a kaže kako su samo danas imali oko 900 intervencija u kojima je sudjelovalo oko 200 vatrogasnih vozila i oko 620 vatrogasaca.

Sve službe su bile na terenu ovih dana, djelatnici HEP-a, vatrogasci, djelatnici vodovoda.

- Vodoopskrbni sustav grada Siska s okolicom funkcionira od samog početka. Ni u jednom trenutku nije došlo do prekida isporuke vode, izuzev pojedinih ulica gdje smo morali privremeno zatvoriti vodu. Sanirano je preko 30 lomova jako brzo zahvaljujući organiziranosti tehničke službe Sisačkog vodovoda tako da građani Siska s okolicom imaju čistu, zdravu i pitku vodu, kaže Pejo Trgovčević, direktor Sisačkog vodovoda.

Moram prije svega pohvaliti tehničku službu i sve njene djelatnike i radnike jer već imamo 7 dana izvanredno stanje i hvala kolegama iz drugih vodovoda, Vukovara, Moslavine, Istre, Pule, Dalmacije što su ponudili pomoć, dodaje Trgovčević.

Na sisačkom području dosad je 256 objekata dobilo crvenu oznaku, a poruka svim tim kućanstvima iz sisačke Gradske uprave je da mogu računati na interventnu pomoć u iznosu od 2000 kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!