16:20 / 02.04.2021.

Autor: Sara Badžek/Ivana Perić/Regionalni dnevnik HTV/HRT/D.S.

Pojačan promet na graničnim prijelazima

Promet na graničnom prijelazu Bregana

Promet na graničnom prijelazu Bregana

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Uoči uskršnjeg vikenda pojačan je promet na graničnim prijelazima na ulasku u Hrvatsku. Zbog epidemioloških mjera uvedena su posebna pravila za granične prijelaze. U Hrvatsku mogu ući samo oni koji imaju negativan PCR ili priznati brzi antigenski test, kao i oni koji su preboljeli COVID ili su cijepljeni unazad 180 dana. Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola, na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja između pola sata i sat i pol.

Strpljivo i s papirima čekalo se jutros na graničnom prijelazu sa Slovenijom u Dubravi Križovljanskoj. Epidemija je stvorila novu stvarnost pa je nekima ovo prvi put nakon dugo vremena da za blagdane dolaze kući. 

Gužve na granicama policija očekuje i u idućim danima.


- Već jučer smo imali pojačan promet, posebno na Dubravi i u Cvetlinu gdje se čekalo na ulazak u zemlju po sat vremena, to se odužilo preko cijele noći, kazao je Robert Rožmarić, voditelj Službe za granicu u PU varaždinskoj.

Slovenska policija objavila je poruku putnicima da "svi koji namjeravaju prijeći državnu granicu s Republikom Hrvatskom provjere stanje na graničnim prijelazima i vrijeme čekanja na mrežnim stranicama Prometno-informacijskog centra za državne ceste". Potom su objavili da je najduže čekanje na graničnom prijelazu Obrežje (Bregana) gdje se povremeno stvaraju kolone.

Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak Veliki petak prolazi bez gužvi i zastoja. Turisti dolaze, najčešće Nijemci i Slovenci, ali u znatno manjem broju nego prijašnjih godina. 


Na ulaz u Hrvatsku preko Rupe i Pasjaka tijekom dana čekalo se tek desetak minuta.


Hrvatski autoklub je objavio da se očekuje pojačan promet na većini graničnih prijelaza s Republikom Slovenijom na ulasku i s BiH i Republikom Srbijom na izlasku iz zemlje te moli korisnike za strpljenje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!