Skup Zaklade hrvatskog državnog zavjeta u Tuhlju

26.11.2022.

19:54

Autor: Dnevnik/IMS/B.A./HRT

U Tuhlju je i premijer Plenković

U Tuhlju je i premijer Plenković

Foto: Dnevnik / HRT

Hoće li jedna od posljedica rata u Ukrajini biti i stvaranje novog svjetskog poretka? O pitanju koje se postavlja na globalnoj razini danas se raspravlja i na skupu alumnija Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta u Tuhlju, gdje se, uz predstavnike akademske zajednice, okupio i vrh Vlade. Svoja će vještine i iskustva s globalne političke scene prenijeti aktualnim i bivšim polaznicima političke akademije.  

Zaklada hrvatskog državnog zavjeta utemeljena je 1995., a počela je sa radom 1996. Zakladnik je HDZ, a zakladnika zastupa Središnji odbor te stranke.

Političku akademiju do sada je završilo 642 polaznica i polaznika, a skup alumnija od 2015. godine održava se svake dvije godine s ciljem umrežavanja svih polaznica i polaznika. 

- Bez usavršavanja i obrazovanja teško da se mogu postići rezultati. Zato je prava prilika kroz kontinuirano političko obrazovanje, praćenje što se događa u svijetu, steći svoj politički okvir i unutar njega djelovati, rekao je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.


- U svijetu i Europi je uobičajeno da su zaklade promotori demokracije društva, a demokracije društva nema bez obrazovanja mladih ljudi i upravo mi na tome radimo i to su prepoznali naši međunarodni partneri jer većinu projekata radimo s međunarodnim partnerima, rekao je ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!