Šostar: Zagreb bismo mogli procijepiti u roku dva i pol-tri mjeseca

18.02.2021.

08:28

Autor: M.M./Dobro jutro Hrvatska/HRT

Zvonimir Šostar o početku cijepljenja u Zagrebu

Zvonimir Šostar o početku cijepljenja u Zagrebu

Foto: Dobro jutro Hrvatska / HRT

Od ponedjeljka počinje masovno cijepljenje i u zagrebačkim domovima zdravlja.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar rekao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, kako je 400 liječnika obiteljske medicine izrazilo volju da cijepe, te da će uz njih biti otvoreno još i 19 punktova.

Istaknuo je da je inicijalno dogovoreno da će dostaviti jednu bočicu Modernina i tri bočice AstraZenecina cjepiva, a ovisno o broju prijavljenih pacijenata, dostavit će i veću količinu ako bude moguće.

Dodao je i da se već pripremaju za treću fazu cijepljenja te da je na sastanku s gradonačelnikom Milanom Bandićem dogovoreno da se napravi mega cijepni centar na Zagrebačkom velesajmu.

- Uzeli bismo dva paviljona i uz pomoć liječnika, medicinskih sestara i tehničara cijepili bi smo 10.000 ljudi dnevno. Zagreb bismo mogli procijepiti u roku  od dva i pol-tri mjeseca, rekao je Šostar. 

Na pitanje hoće li biti novog popuštanja mjera, rekao je kako to treba pitati Nacionalni stožer, ali da on ne vjeruje da će biti tako brzo.

- Pogledajte što se događa u Slovačkoj. Jučer su imali 12.500 novooboljelih. Njihov bolnički sustav je na koljenima i traže pomoć od drugih država. Novi sojevi su u igri, treći val još nije počeo, a možemo ga očekivati, rekao je te istaknuo da podržava sve odluke Nacionalnog stožera jer, kako je rekao, ne treba se prerano opustiti. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!