Šostar s Berošem o otvaranju još jednog punkta u istočnom dijelu grada

21.04.2021.

08:05

Autor: I.H./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Zvonimir Šostar u Dobro jutro, Hrvatska

Zvonimir Šostar u Dobro jutro, Hrvatska

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Na punktu za masovno cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu jučer se okupio se velik broj građana.

- Ima više faktora zašto je bila gužva. Ljudi se, boje da će ostati bez cjepiva, no osigurano je dovoljno doza za cijeli ovaj tjedan za sve one koji su naručeni za cijepljenje, objasnio je u Dobro jutro, Hrvatska Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Dodao je kako i veliki broj građana dolazi po 1 sat ranije, a dolaze i "padobranci" - oni koji dolaze nenaručeni, a znaju da Pfizer ne može dugo stajati, pa ako ostane koja doza, računaju na nju. 


Šostara veseli ovakav interes, nada se da će se nastaviti. 


- Jučer smo cijepili 4572 sugrađana, rekao je. 


Danas je, dodao je, naručeno oko 4.500 građana, apelira da se pridržavaju epidemioloških mjera. 


- Ne daj Bože da se netko zarazi dok čeka, dolaze se cijepiti da spase živote, pa da se zaraze zbog gužve, rekao je. 


Ispričava se svima koji su jučer dugo čekali, žao mu je i trudit će se da svaki dan budu sve bolji i bolji, da gužve budu manje i da se procijepi što više građana. Osvrnuo se na problem gužvi, naglasio je kako nema potrebe dolaziti prerano, dovoljno je doći 15-ak minuta prije naručenog termina. Dodao je kako su mnogi građani, kada su vidjeli da jedna kolona brže ide, se prebacivali u nju, nada se kako danas neće dolaziti do gužvi. 


- Jučer smo imali i jedan peh jer nam je pao sustav, na što je otišlo po 15, 20 minuta, odmah se stvore ogromne gužve jer morate sve podatke ručno unositi, dodao je. 


Sve druge doze cjepiva su dostupne ondje gdje su se građani ranije cijepili, naručuju ih liječnici obiteljske medicine, oni ih dostavljaju. 


- Još uvijek je kombinirani sustav i prvenstvo imaju sugrađani stariji od 65 godina i kronični bolesnici, rekao je. 


Šostar je rekao da će se cijeli tjedan cijepiti s Pfizerom, a on ponedjeljka najvjerojatnije s AstraZenecom. Tada, naime, dolaze nove doze Pfizera, a kada vide koliko je doza stiglo, napravit će plan za utorak, srijedu i četvrtak. 


- Utorak, srijedu i četvrtak cijepimo od 8 do 19.30, ponedjeljkom od 13 do 19.30, a petkom od 8-13 sati. Morate shvatiti da svi ti liječnici moraju obavljati svoj posao, naglasio je Šostar. 


Šostar je rekao kako će danas s ministrom Vilijem Berošem razgovarati o otvaranju još jednog punkta u istočnom dijelu grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!