13:38 / 25.04.2022.

Autor: I.B./Hina

Splitski gradski vijećnici SDP-a najavili ostavke

Davor Matijević

Davor Matijević

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Gradski vijećnik SDP-a Davor Matijević najavio je na konferenciji za novinare da će njegov stranački kolega Goran Kotur i on nakon sutrašnje sjednice splitskoga Gradskog vijeća dati ostavke.

- Nas dvojica ćemo nakon sutrašnje sjednice Gradskog vijeća podnijeti ostavke, to uopće nije sporno, poručio je Matijević na konferenciji za novinare.

Na konferenciji za novinare, koju je sazvao na otvorenome na križanju Bračke i Velebitske ulice, gdje je nekad bila policijska postaja, rekao je da će na sutrašnjoj sjednici predložiti da se u dnevni red uvrsti točka o izgradnji POS-ovih stanova na tom lokalitetu.

Po Matijevićevim riječima, riječ je o površini od 2.400 metara četvornih na kojoj bi se moglo izgraditi 80 stanova.

Najavio kako će na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća predložiti i smanjenje prireza s 15 na devet posto i poreza na potrošnju, te povećanje financiranja nacionalnih manjina u Splitu.

Bude li se na sutrašnjoj sjednici odlučivalo o razrješenju intendanta splitskoga HNK Srećka Šestana, SDP će poduprijeti njegovu smjenu, a zatim imenovanje obnašatelja dužnosti intendanta splitskoga HNK.

Šestan je prošlog tjedna izvijestio kako je Kazališno vijeće donijelo zaključak da će Gradskom vijeću poslati prijedlog za njegovo razrješenje. Šestanu se zamjera što je dodao aneks ugovora o radu s Jurom Bučevićem kojim se osigurava radno mjesto dirigenta nakon isteka mandat ravnatelja Opere splitskoga HNK. To je potaknulo ravnateljicu Drame tog kazališta Marinu Vujčić, koja nema takav aneks, da preda ostavku.

- Šestan to nije smio potpisati, poručio je danas Matijević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!