Splitski kandidati više ne biraju riječi

04.07.2022.

19:45

Autor: Ivana Šilović/Dnevnik/HRT

Ivica Puljak, Zoran Đogaš

Ivica Puljak, Zoran Đogaš

Foto: Miroslav Lelas/Ivo Čagalj / PIXSELL

Šest je dana do odlučujućeg, drugog kruga prijevremenih izbora za gradonačelnika Splita. Ivica Puljak i Zoran Đogaš imaju još samo nekoliko dana da uvjere birače da bi upravo netko od njih trebao voditi grad pod Marjanom iduće tri godine. Teme kampanje slične, ali retorika oštrija nego u prvom krugu...

Splitski kandidati više ne biraju riječi. 


- Sad je vrijeme razotkrivanja u punom mahu, rekao je Zoran Đogaš, nezavisni kandidat kojeg podržava HDZ.


- U narednim danima očekujem još mnogo laži, insinuacija i manipulacija od strane HDZ-a i gospodina Đogaša, rekao je Ivica Puljak iz Centra.


Zoran Đogaš ispred Banovine je čitao, kako tvrdi, popis lažnih obećanja Ivice Puljka.


- Laž broj 1 - grad je u teškoj financijskoj situaciji jer je po dolasku na vlast gospodin Puljak zatekao golemi minus. To je bilo izrečeno, a istina je da je Puljka zatekao plus u gradskoj blagajni, rekao je Đogaš.


- Laž broj 2 - Puljak je već započeo projekt Europskih igara, da je to već riješena stvar, da je odluka o kandidatura donesena, rekao je također.


Ivica Puljak, koji je trenutačno na desetoj obljetnici otkrića Higgsova bozona u švicarskom CERN-u, tvrdi drugačije.


- Mi se nismo nikad niti žalili oko financijskog stanja u kojem smo zatekli grad. U 10 mjeseci smo vratili mnoge dugove, 40 milijuna kuna kredita, 30 milijuna kuna ovrha, 10 milijuna kuna raznim koncesionarima i još mnoge milijunske dugove od Keruma i HDZ-a. Što se Europskih igara tiče, to je državni projekt, a ne gradski. Mi smo ga razvijali točno dinamikom kako je trebalo, kaže Puljak.


Već niz godina na čekanju je plaža Žnjan. Nema gradske vlasti koja nije obećavala holivudski izgled. Ista želja nosi i ove kandidate.


- Imamo laž o Žnjanu, to je ono što je dobro poznato svima - "Htjeli smo početi radove na Žnjanu kad završi sezona jer se ljudi kupaju na toj plaži". Vjeruje li itko da je Žnjan zapeo zbog sezone?, upitao je Đogaš.


- Za plažu Žnjan zatekli smo projekt koji smo unaprijedili, otklonili mnoge nedostatke i doveli pred realizaciju, ali ga nismo htjeli počeli realizirati prije sezone jer ne vjerujem da bi bilo koja dobronamjerna osoba željela zatvoriti plažu Žnjan, uzvratio je Puljak.


Toplinski val, festival Ultra i žestoka kampanja, sve to događa se u ovom tjednu kada će Split ponovno birati gradonačelnika. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!