09:39 / 17.05.2021.

Autor: Studio 4/HRT/D.D.

Štimac: Indikativno je da je potpora SDP-u u zadnjih nekoliko izbora pala za pola

Štimac: Potpora SDP-u u zadnjih nekoliko izbora pala za pola

Štimac: Potpora SDP-u u zadnjih nekoliko izbora pala za pola

Foto: Studio 4 / HRT

Podsjetio bih da je ono što se događa s SDP-om vrlo indikativno. Njima je potpora u zadnjih nekoliko izbornih ciklusa pala na pola, rekao je Davor Štimac, nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke za HTV-ov Studio 4 i komentirao svoja očekivanja za drugi krug utrke.

Čak jedanaest kandidata borilo se za osvajanje gradonačelničkog mandata u Rijeci. U drugi krug ulaze SDP-ovac Marko Filipović i nezavisni kandidat Davor Štimac.

- Sad opet krećemo od nula - nula. Igramo novu utakmicu, kaže Davor Štimac.

Na pitanje kojim glasačima će se obraćati Štimac kaže kako lovi glasove većine, te da njihove glasove i ima.

- Podsjetio bih da je ono što se događa s SDP-om vrlo indikativno. Njima je potpora u zadnjih nekoliko izbornih ciklusa pala na pola, kaže Davor Štimac.

Štimac kaže kako je s jedne strane SDP s potporom 30 posto birača, a da su s druge strane građani Rijeke koji podržavaju promjenu, te kako su ankete rađene prije izbora pokazale da ukoliko uđe u drugi krug, njegove šanse u odnosu na SDP-ove veće.

- 70 posto građana Rijeke ne želi ono što se događalo do sad, monopolistički položaj jedne stranke, odluke koje se donose samo iz jednog centra, građane se ne pita i to je ono što želimo promijeniti, izjavio je Štimac.

Štimac navodi kako program ima četiri osnovna cilja: pokrenuti, povezati, pozeleniti i pomladiti rijeku i da su riječani to prepoznali.

- Vodit ćemo grad brzo i transparentno. Sadašnja vlast u gradu govori da postoje elementi otvorenosti, no ako odete na stranicu Rijeke sigurno nećete moći zaključiti tko je što i kada potrošio. Mi želimo biti potpuno otvoreni prema građanima, da svaki račun mogu odmah vidjeti, rekao je nezavisni kandidat Davor Štimac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!