Stranci zatečeni kod obale Kupe, dvojica preminula

05.04.2022.

08:51

Autor: M.Š./HRT

Policija - ilustracija

Policija - ilustracija

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Šest stranih državljana pronađeno je sinoć na nepristupačnom terenu uz obalu rijeke Kupe. Nažalost, jedna je osoba zbog pothlađenosti preminula. Ranije tijekom dana u rijeci je pronađeno još jedno tijelo. Danas se nastavila pretraga terena uz obalu rijeke Kupe u suradnji policije i pripadnika HGSS-a radi pronalaska drugih osoba, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

- Postupajući po dojavi slovenske policije, zaprimljenoj u večernjim satima 3. travnja, policijski službenici su obilazili teren uz rijeku Kupu na širem području Vrbovskog. Nedugo po dojavi, sinoć nešto poslije 21 sat, pronašli su pet stranih državljana na nepristupačnom terenu uz obalu rijeke Kupe, a nakon kraćeg vremena i mušku osobu koja je bila u besvjesnom stanju i pothlađena. Pomoć su mu pružili policijski službenici nadležne Policijske postaje Vrbovsko i Specijalne jedinice policije Rijeka pokušavajući ga spasiti, međutim, unatoč pokušaju reanimacije, pronađeni je muškarac preminuo.
 
Odgovarajuću medicinsku pomoć ostalim pronađenim osobama pružili su djelatnici hitne medicinske pomoći, a jedna od njih prevezena je u obližnju bolnicu te je, nakon liječničke obrade, otpuštena. Zbog nepristupačnosti terena, uz policijske službenike bili su angažirani i vatrogasci.

Potraga nastavljena
 
Danas se nastavila pretraga terena uz obalu rijeke Kupe, u suradnji policije i pripadnika HGSS-a, radi pronalaženja drugih osoba koje su, u skupini s pronađenim stranim državljanima, pokušale nezakonito prijeći državnu granicu.

Nakon dojave slovenske policije, tijekom dana je na hrvatskoj obali pronađeno još jedno tijelo nepoznate muške osobe. Prema izjavama pronađenih osoba, svi su državljani Konga.
 
U tijeku je utvrđivanje identiteta preminulih muškaraca i kriminalističko istraživanje nad preostalim pronađenim stranim državljanima radi utvrđivanja okolnosti njihova ulaska i boravka na području Republike Hrvatske, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.


- Jučer u popodnevnim satima smo primili poziv policije za pomoć na rijeci Kupi. Pronađen je jedan utopljenik koji je potom zbrinut i vodenim putem prebačen do blizine Severina na Kupi gdje je predan policiji, izjavio je pročelnik HGSS stanice Delnice Goran Tomac

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!