"Stvari g. Frke-Petešića, nisu kod Državnih nekretnina, nema zahtjeva za privremenim smještajem"

17.02.2022.

14:32

Autor: HRT/B.V.

Zvonimir Frka-Petešić

Zvonimir Frka-Petešić

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Iz tvrtke Državne nekretnine priopćili su, među ostalim, da se stvari Zvonimira Frke-Petešića ne nalaze kod Državnih nekretnina niti postoji zahtjev za njihov privremeni smještaj.

Podsjetimo, nakon što je u medijima objavljeno da Frka Petešić u podrumu zgrade u Palmotićevoj ulici drži knjige te da je podrum površine 83 četvorna metra obnovljen za 417.000 kuna, iz te su tvrtke naveli da su radne prostorije i skladište za inventar sanirali sukladno s planovima poslovanja i planom nabave za 2021.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Unatoč tomu što je u više priloga na nacionalnim televizijama već utvrđeno da je podrumska radna prostorija Državnih nekretnina potpuno prazna, i nadalje se korištenje objekta pripisuje g. Frki- Petešiću, što nije točno.

Stvari g. Frke-Petešića ne nalaze se kod Državnih nekretnina niti postoji zahtjev za njihov privremeni smještaj.

Frka-Petešić nije imao pristup predmetnoj nekretnini koju kao radne prostorije i spremište koristi ovo Društvo, niti mu je predmetna nekretnina dana na korištenje, nego je imao mogućnost gdje su bile odložene stvari Državnih nekretnina privremeno odložiti stvari kao i drugi korisnici.

Svi predmeti, koji su bili smješteni u podrumskoj radnoj prostoriji, izmješteni su prije adaptacije koja je počela u listopadu 2021., znatno prije nego što je tema ove državne nekretnine postala aktualna, navode.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!