Suđenje za smrt dječaka Bebića zatvoreno za javnost

22.05.2023.

14:35

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Suđenje zatvoreno za javnost

Suđenje zatvoreno za javnost

Foto: HTV / HRT

Četiri i pol godine nakon smrti dječaka Gabrijela Bebića - na Općinskom sudu u Dubrovniku počelo je suđenje zdravstvenim djelatnicama iz Metkovića. Optužnicom podignutom prije godinu dana, tri liječnice i medicinska sestra terete se za nesavjesno liječenje koje je dovelo do dječakove smrti. Prvog dana ročišta, svoj su iskaz na sudu dali Gabrijelovi roditelji Ivana i Mišo. Suđenje je zatvoreno za javnost.

- Sutkinja je odmah na početku ročišta donijela rješenje kojim se zatvara rasprava za javnost, tako da u biti ne možemo ništa govoriti o onome što se događalo u sudnici, rekao je Dino Hadžiomerović, odvjetnik obitelji Bebić.

- U svakom slučaju, danas su saslušani oštećeni, mislim da su oni korektno govorili, prikazali iz svog kuta to što je, ali mislim da ovdje u ovom trenutku na optuženičkoj klupi stoje pogrešne osobe, naglasio je Vinko Ljubičić, odvjetnik drugookrivljene liječnice, 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!