10:08 / 06.03.2019.

Autor: D.M./HRT

Sumnja u lažno svjedočenje u sučaju "Daruvarac" - izvidi

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Općinsko državno odvjetnišvo u Zadru naložilo je provođenje izvida zbog sumnje u davanje lažnog iskaza dvoje svjedoka koji su bili u kafiću kad je Darko Kovačević Daruvarac premlatio djevojku.
Tužiteljstvo nastavlja s postupanjem u slučaju "Daruvarac". Općinsko državno odvjetnišvo u Zadru naložilo je provođenje izvida zbog sumnje u davanje lažnog iskaza dvoje svjedoka koji su bili u kafiću kad je Darko Kovačević  Daruvarac premlatio i teško ozlijedio 18-godišnju Lorenu Gurlicu.

- Krici i plač djevojke žrtve nakon odluke da nasilnik Kovačević izlazi

- U odnosu na neposredna saznanja dobivena tijekom kaznenog postupka protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina vođenog pred Općinskim sudom u Zadru zbog učina kaznenih djela iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na temelju tih saznanja provodi dokazne radnje protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona, priopćio je ODO RH.

Podsjetimo, Daruvarac je proglašen krivim za premlaćivanje. Osuđen je na pet godina zatvora, a pravomoćnost presude čeka na slobodi. Zbog tog slučaja  prosvjedovali su građani.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!