Sve je spremno za sutrašnji spektakl otvorenja Pelješkog mosta

25.07.2022.

12:27

Autor: Dnevnik/HRT

Sve je spremno za sutrašnji spektakl otvorenja Pelješkog mosta

Sve je spremno za sutrašnji spektakl otvorenja Pelješkog mosta

Foto: HTV / HRT

Sutra se otvara Pelješki most - najveći hrvatski infrastrukturni projekt financiran iz europskih fondova - koji će spojiti jug Hrvatske s ostatkom zemlje. U tijeku su pripreme za taj veliki događaj. Za Dnevnik HTV-a sve prati Mateja Delija. 

Izvor: Časopis Građevinar 8/2021., povezanahrvatska.eu

Izvor: Časopis Građevinar 8/2021., povezanahrvatska.eu

Foto: Marko Picek / PIXSELL

- Teku pripreme, za sutrašnji spektakl uskoro sve će biti spremno iako su temperature jako visoke i teško je raditi po vrućini - rekla je novinarka.

Spremaju se pozornice, kaže, na velikoj će se održavati scenski nastupi, na maloj govori. Uskoro će biti spremno i gledalište, traži se stolica više. Svi žele biti prisutni na otvorenju Pelješkog mosta. U lokalnim pak mjestima također se spremaju fešte.

Kamere HRT-a sutra će biti i na brodicama pa će se cijeli spektakl moći pratiti i s mora.

Stigle su i neretvanske lađe, one će sutra svečano obilježiti spajanje mosta.

Postavlja se tabla s imenom mosta, misli se na svaki detalj.

- Imamo ugrađeno u sam most preko 360 senzora koji nam prate stanje konstrukcije, imamo ugrađene seizmografe, koji bi pratili seizmičku aktivnost na tom području, imamo senzore za praćenje stanja betona odnosno korozije betona i armature, dakle ugradili smo sve kako bi sve zahvate za održavanje mosta što je moguće ranije čim se ukaže potreba odnosno kako bi preventivno reagirali na sve eventualne probleme koji bi se pojavili - izjavio je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!