Sve više kruzera u riječkoj luci

14.05.2023.

13:21

Autor: Elvira Dizdarević/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Sve više kruzera u riječkoj luci

Sve više kruzera u riječkoj luci

Foto: HTV / HRT

U riječku luku stiže sve više kruzera. Lani je Rijeku posjetilo 40 tisuća ljudi. U grad su došli brodovima za kružna putovanja, a najave za ovu sezonu su odlične. Jutros je stigao drugi kruzer. I Rijeka sve više postaje turističko odredište.

Drugi ovosezonski brod za kružna putovanja Norwegian Gem u Rijeku je doveo dvije tisuće putnika i tisuću članova posade. Dočekalo ih je 13 autobusa kojima su krenuli na jednodnevne izlete od Istre do Gorskog kotara i otoka Krka.

- Ne znam mnogo o odredištu jer sam prvi put došao ovamo s Floride. Ne znam što ćemo obići i vidjeti na izletu, ali očekujem zanimljiv i dobar dan, rekao je Henry, gost s Floride, SAD.

- Današnji izlet na otok Krk, degustacija vina u Vrbniku, obilazak Košljuna i samog grada Krka, govori Natalija Renčić, turistička vodičica.

Oni koji su odlučili upoznati grad i okolicu mogli su posjetiti i riječku ribarnicu.

- Malo sam iznenađena. Nisam očekivala da ćemo najprije obići ribarnicu, ali zapravo to je dobar početak za prvi susret s gradom i upoznavanje načina života stanovnika. Odlična ideja, naglašava Holly, gošća iz SAD-a.

- Vrlo malo znam o vašoj zemlji, ali zainteresirala me zbog školskog projekta moje kćeri. Željela sam posjetiti Hrvatsku i ovo je za mene veoma zanimljivo, istaknula je Maria, gošća s Floride, SAD. 

Tijekom desetodnevnog putovanja od Trsta do Grčke, Rijeka je prvo odredište uglavnom američkih gostiju s ovog gotovo 300-metarskog kruzera. Njih 700 danas će upoznati dio Kvarnera, a ako je suditi prema prvim reakcijama, neki će se zasigurno i vratiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!