16:37 / 21.03.2020.

Autor: Ruža Ištuk/D.M./HRT

Svjestan rizika donio zarazu u bolnicu u Vinogradskoj

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Riječ je o osobi koja je zatajila potencijalnu zarazu nakon što je bila u kontaktu s rođakom iz Njemačke kojem je potvrđen koronavirus.
U KBC-u Sestre milosrdnice koronavirusom je zaražen prvi pacijent. Riječ je o osobi koja je zatajila potencijalnu zarazu nakon što je bila u kontaktu s rođakom iz Njemačke kojem je potvrđen koronavirus. 

Posebne stranice na kojima možete pročitati sve o koronavirusu
Koronavirus - zašto je bitno držati distancu 
113 za informacije o koronavirusu, telefoni za psihosocijalnu podršku 
Crveni križ poziva starije i nemoćne da mu se jave radi dostave
Koronavirus - ne vjerujte svemu što pročitate

Operacijska dvorana, šok-soba i jedinica intenzivne njege se dezinficiraju, pacijenti su premješteni, a 12 zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji. Još jedan pacijent zbog kontakta sa zaraženim pokazuje simptome, a test će napraviti i sam ravnatelj. Sada se zbog toga otkazuju operacije malignih tumora i aneurizmi.- Jedan pacijent koji je ležao radi prijeloma do gospodina je radi temperature premješten na odjel izolacije koji smo isto tako priprwemili u zasebnoj zgradi i njegovo testiranje je u tijeku, kazao je za HRT ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak. Dodao je kako iz "predostrožnosti" do utorka neće biti operirani pacijenti koji zahtjevaju intenzivno liječenje.

- Epidemiološke mjere svih koji su bili u kontaktu se još uvijek radi i bit će, naravno, svi podijeljeni na one koji trebaju biti u samoizolaciji, oni koji mogu nastaviti raditi i oni koji mogu ići kući, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krešimir Capak.

• Današnje najnoviije informacije o epidemiji zaraze koronavirusom pogledajte ovdje.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!