Tehnički pregled Sljemenske žičare najavljen za petak

02.02.2022.

21:46

Autor: Radio Sljeme

Žičara za Sljeme

Žičara za Sljeme

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Nakon višemjesečnih zavrzlama u petak će se napokon obaviti tehnički pregled Sljemenske žičare, otkrio je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet gostujući na Radio Sljemenu.

- Od 9 uporabnih dozvola koje su potrebne da bi "proradila", žičara ih ima 8, kaže zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. Nedostaje ona za buku, no dosta je toga, kaže, napravljeno da bi se ta dozvola izdala. Na državnoj razini, Ministarstvo zdravstva je promijenilo pravilnik o buci u kojem je žičara integrirana u prometnu infrastrukturu što do sada nije bila i kao takva smije emitirati više razine buke.

- Probat će se, uz malo sporiju vožnju i izolaciju, postići dozvoljena razina buke. Zadnje mjerenje je vršeno jučer, tehnički pregled je u petak i nakon njega, za koji se nadam da će dati pozitivan ishod, bi žičara u najskorije vrijeme trebala biti puštena u promet - rekao je Korlaet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!