17:40 / 11.11.2021.

Autor: Zoran Kukilo/Regionalni dnevnik/IMS HTV-a/HRT

Teško stanje u KBC-u Split, dnevno se cijepi do 1500 Splićana

Cijepljenje u Splitu

Cijepljenje u Splitu

Foto: HTV / HRT

I dalje je velik dnevni broj novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji - danas 668. No ne jenjava ni povećano zanimanje za cijepljenje, dnevno se u Splitu cijepi do 1500 građana.

U proteklih sedam dana u Splitu je prvu dozu cjepiva primilo 2700 ljudi što je više nego tijekom cijeloga listopada. I jutros su mnogi Splićani došli do Spaladium arene po svoju dozu cjepiva, iako je zanimanje veliko, nema dugih čekanja.


- Mogu reći da od početka nikad nismo imali problema s organizacijom cijepljenja. Mislim da naši sugrađani neće čekati niti pola sata, jer četiri tima rade punom parom i sigurno će građani biti zadovoljni, kazala je dr. med. Silvana Milovac, liječnica obiteljske medicine.


Građani doista i jesu zadovoljni, i kratkim čekanjem i razinom usluge.


- Odlično, odlično, sve brzo ide, sve zajedno niti 15 minuta, kazao je stariji Splićanin koji je došao na cijepljenje.


- Mama i ja smo, 91 godinu ima i ona je došla po treću, i već je čula na televiziji da ima neka peta u Americi, i promišlja već i o tome, kazao je njegov sugrađanin.


- Ja sam treći put, prošlo mi je šest mjeseci i trebam to napraviti, kaže treći anketirani Splićanin.

Kako vidimo, mnogi rado dolaze i po treću dozu cjepiva, dok smo istovremeno svjedoci da se svake večeri u brojnim gradovima organiziraju prosvjedi protiv cijepljenja i šire primjene COVID potvrda.


- Sustavnom edukacijom je moguće utjecat, ono što stalno treba isticati - cjepivo je u medicini najveći izum i cjepivo je kroz povijest spasilo najviše ljudskih života, rekao je dr. med. Marko Radja, ravnatelj Doma zdravlja SDŽ-a.


Veće zanimanje za cijepljenje u Splitu očekuje se i idućih dana. Građani se pozivaju na veću ozbiljnost i poštovanje epidemioloških mjera jer je situacija u županiji sve teža. Trenutačno je na liječenju na COVID odjelu splitskoga KBC-a 158 pacijenata, a na respiratoru su čak 34 osobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!