12:28 / 22.05.2021.

Autor: Dnevnik u podne/Dajana Šošić/HRT

U tijeku cijepljenje u Zagrebačkoj županiji, slabiji odaziv prijavljenih putem "Cijepi se"

Leo Šunjić

Leo Šunjić

Foto: Dnevnik u podne / HRT

U Zagrebačkoj županiji nastavljen je novi, peti krug masovnog cijepljenja na čak devet punktova. Dajana Šošić javila se za Dnevnik u podne s jednog od njih - iz Zaprešića. Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo te županije rekao je za Dnevnik u podne HTV-a kako danas u devet gradova cijepe Pfizerovim cjepivom 11 400 građana.

Uopćeno, odaziv je dobar. Malo je lošiji odaziv građana koji su se za njega prijavili putem nacionalne platforme, ali to će kompenzirati u popodnevnim satima jer imaju i rezervu, rekao je Šunjić.

Na pitanje u čemu je bio problem s platformom, rekao je da to još nisu stigli analizirati.

- Do kraja dana ćemo biti pametniji i to ćemo iskomunicirati prema resornom ministarstvu, dodao je.

Cijepljenje zasad protječe u najboljem redu. Šunjić procjenjuje da će procijepljenost u Zagrebačkoj županiji s današnjim danom biti 38 posto starijih cijepljenih prvom dozom, a drugom dozom oko 13 posto.

- Mi ćemo danas premašiti broj od 126 tisuća utrošenih doza, te brojke nas vesele, rekao je, dodavši da imaju još puno posla.

Cijepljenje u Zagrebačkoj županiji trajat će do 18 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!