12:17 / 14.04.2021.

Autor: V.G./Dnevnik/HRT/IMS/Hina

Trogirska Hvidra darovala petrinjskim školama informatičku opremu

Donacija informatičke opreme

Donacija informatičke opreme

Foto: Dnevnik / HRT

Pripadnici Hvidre iz Trogira dopremili su u Petrinju informatičku opremu za Osnovnu školu Mate Lovraka i Prvu osnovnu školu u Petrinji. Time će se osnovnoškolcima bitno olakšati praćenje nastavnoga programa na petrinjskom području, koje još sanira štete od razornog potresa u prosincu i naknadnih podrhtavanja tla.

- HVIDRA Trogir nam daruje informatičku opremu vrijednu 70.000 kuna. Nedugo nakon potresa su nas kontaktirali da nas pitaju što nam treba, dogovorili smo se. Oni su proveli akciju, skupili sredstva i sad dovoze donaciju. Znači nam puno jer su nam učenici na dva mjesta. Opremu ćemo jako dobro iskoristiti, rekao je Robert Groza, ravnatelj I. osnovne škole Petrinja.

U Vojarni Pukovnik Predrag Matanović u Petrinji potpredsjednik Vlade i čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved primio je predstavnike trogirske Hvidre. Sudionicima Domovinskoga rata, koji i sami nose trajne ratne ožiljke, zahvalio je na donaciji te ponajprije na solidarnosti i skrbi za opće dobro onih hrvatskih krajeva koji su izravno pogođeni prirodnim nepogodama.

- Hrvatski branitelji okupljeni u Hvidri pomažu i pomagat će domovini u mirnodopskim uvjetima, rekao je predsjednik te udruge iz Trogira Ivica Baturina.

Proteklih su godina, primjerice, organizirali donacije i dopremali sve građanima u potrebi od krajnjega hrvatskog istoka u Podunavlju, preko Međimurja i Like, sve do krajnjeg juga u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!