12:28 / 31.08.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Troskot: Ne bi još trebalo ukidati potpore

 Žakline Troskot, predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Grada Zagreba

Žakline Troskot, predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Grada Zagreba

Foto: HTV / HRT

Od 1. rujna otvaraju se zatvoreni dijelovi kafića. Ugostitelji su spremni. Znači puno početi raditi nakon devet mjeseci, sigurno je jedno olakšanje. Zasigurno bi bili sretniji da je bilo prije, ali bolje ikad nego nikad, rekla je Žakline Troskot, predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Grada Zagreba, za podnevni Dnevnik HTV-a.

- Očekujemo da će uvjeti biti kakvi su do sada bili za restorane i kafiće koji uslužuju hranu. Za sada, na žalost, nemamo ništa pismeno. Kad smo bili na sastanku o takvim mjerama smo razgovarali, dodala je.

Troskot je rekla da su ugostitelji u velikim gubicima.

- Štete su velike, 18 mjeseci radimo pod ograničenjem. Nekih 5 i pol mjeseci smo bili potpuno zatvoreni tako da je to sigurno nekih 50 posto gubitka koji će se teško nadoknaditi ukoliko država ne spusti PDV ili napravi neko porezno rasterećenje.

Troskot je rekla da je ugostiteljstvo generalno još pod ograničenjima te zbog toga smatra da još ne bi trebalo doći do ukidanja državnih mjera potpore.

- O prekidu mjera zaista ne mislim da bi još trebali razmišljati, tek sutra se kolege otvaraju i ne vjerujem da će uspjeti napraviti promet da mogu funkcionirati. Sezonu nisu svi imali, nisu je imali na kontinentu. Klubovi još ne rade, moramo napraviti uvjete da i oni počnu raditi. Ima još puno kolega koji ne mogu raditi, rekla je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!