13:10 / 01.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Saborski kolege opraštaju se od Miroslava Tuđmana

Miroslav Tuđman

Miroslav Tuđman

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Saborski kolege i prijatelji s tugom i poštovanjem opraštaju se od HDZ-ova zastupnika Miroslava Tuđmana, koji je preminuo u nedjelju.

- Njegovim odlaskom izgubili smo vrsnog znanstvenika, velikog političara i domoljuba te čovjeka koji je svojim djelovanjem doprinosio slobodi i neovisnosti naše domovine, istaknuo je potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner (HDZ).

- Izgubili smo i dragog kolegu, uvijek odmjerenog, srdačnog, pouzdanog i vjerodostojnog, napisao je Reiner na Facebooku, poručivši da će Tuđmanovi argumentirani i stručni nastupi u Saboru, a nadasve uljudnost i poštovanje koje je pokazivao kolegama, zauvijek ostati upamćeni u hrvatskoj javnosti i služiti kao uzor svim sadašnjim i budućim zastupnicima.


Od Tuđmana se oprostio i Miroslav Škoro, potpredsjednik Sabora i čelnik Domovinskog pokreta.

- Profesor Tuđman ostavio je dubok trag u hrvatskoj znanosti i obrazovanju kao utemeljitelj informacijskih znanosti u Hrvatskoj. Njegovi napori i doprinosi u izgradnji sigurnosno-obavještajnog sustava uvelike će pridonijeti pobjedi u Domovinskome ratu mlade hrvatske države. Do kraja svoga ovozemaljskog života svojim je znanstvenim i publicističkim radom pridonosio širenju istine o Hrvatskoj i Domovinskome ratu, napisao je Škoro na Facebooku, te u ime Domovinskog pokreta i u svoje osobno izrazio najiskreniju sućut članovima njegove obitelji.

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić napisao je kako je s velikom tugom primio vijest o smrti dugogodišnjeg prijatelja i kolege.

Tuđmanov doprinos radu Sabora, Kluba HDZ-a i djelovanju HDZ, stranke koju je osnovao njegov otac i prvi predsjednik Republike Hrvatske, ostat će zauvijek velikim slovima utkan u hrvatskome društvu. Pravednijem i humanijem, onom za koji se cijeli svoj životni vijek svesrdno i nesebično borio, naglasio je Bačić.

- Nedostajat će nam srdačni, blagi i uvijek dobronamjerni kolega Miroslav Tuđman. Obitelji, rodbini i prijateljima izražavam iskrenu sućut, poručio je Mostov zastupnik Miro Bulj.

Miroslav Tuđman preminuo je u 75. godini u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, gdje se liječio zbog komplikacija izazvanih virusom SARS-CoV-2.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!