U Zagrebu otvorena prva turistička COVID ambulanta

02.08.2021.

10:06

Autor: HRT

U Zagrebu otvorena prva turistička COVID ambulanta

U Zagrebu otvorena prva turistička COVID ambulanta

Foto: Ruža Ištuk / HRT

U zagrebačkom domu zdravlja u Sigetu otvorena je prva turistička COVID ambulanta. Brzi antigenski test u njoj mogu obaviti i domaći i stranci. Cijena testa za turiste je 75 kuna, ostatak troškova snosi turistička zajednica. Pred ambulantom je red od jutra, a najvažnije je, kažu, to što još nijedan nalaz nije bio pozitivan.

Sukladno uputi HZJZ-a "Postupak kod pojave bolesti kod gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije COVID-19", prema kojoj se na lokalnoj razini trebaju osigurati kapacitete za dijagnostiku covid-19 za goste turističkih smještajnih objekata, Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba je na sjednici održanoj 28. srpnja 2021. donio Odluku o uspostavi turističke COVID-19 ambulante na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22, od 2. kolovoza do opoziva.

Radno vrijeme turističke COVID-19 ambulante je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8.00 do 16.00 sati.

Pripravnost u turističkoj COVID-19 ambulanti je organizirana svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16.00 do 24.00 sati na broj telefona: 091/489-7022.

U turističkoj COVID-19 ambulanti turisti koji borave u smještajnim kapacitetima na području Grada Zagreba moći će obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75,00 kuna, po preporuci Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Organizirana karantena/samoizolacija uspostavlja se u objektu Grad mladih, Aleja hrvatske mladeži 19, od 2. kolovoza 2021. do opoziva. Strani gost s potvrđenom COVID -19 bolešću čije zdravstveno stanje ne zahtijeva hospitalizaciju i domaći gost s potvrđenom COVID-19 infekcijom koji nema uvjete za izolaciju kod kuće treba se smjestiti u organizirani smještaj za izolaciju u zajednici, koji je predviđen za takve potrebe od strane lokalne samouprave, na način da se gosti premještaju u unaprijed pripremljeni objekt prikladan za boravak u izolaciji (objekti određeni i opremljeni od lokalnog Kriznog stožera ili lokalne samouprave mogu biti apartmani, kuće, mobilne kućice, dormitoriji, itd) o čemu dalje skrbi nadležni liječnik za smještajni objekt (u konzultaciji s nadležnim epidemiologom). Isto vrijedi i za goste koji su bliski kontakti oboljeloga, a kojima je potrebno organizirati karantenu/samoizolaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!