U Bjelovaru potvrđen osmi slučaj zaraze novorođenčadi enterovirusom

25.06.2023.

18:07

Autor: HRT/D.M.

OB Bjelovar

OB Bjelovar

Foto: HTV / HRT

U Bjelovaru je potvrđen osmi slučaj zaraze novorođenčadi enterovirusom. Ovaj put radi se o novorođenčetu koje je iz rodilišta bjelovarske Opće bolnice kući otpušteno zdravo, ali je u petak razvilo simptome, pa je zbog složene epidemiološke situacije iz predostrožnosti poslano na liječenje u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević". Ondje se trenutačno nalazi troje malih pacijenata iz Bjelovara, dok je četvrti na liječenju u KBC-u Zagreb.

- Dobra je stvar što u rodilištu nema novoobljele novorođenčadi tako da se nadam da bi se situacija mogla smirivati. Međutim, to ne znači da se neće pojaviti još koji slučaj, izjavio je za HRT Vedran Trupac, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dodao je kako je Zavod za javno zdravstvo u petak uzeo uzorke osoblju, primaljama i ostalima. Rezulati se očekuju u ponedjeljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!