21:56 / 08.02.2022.

Autor: Ivana Brailo Drnas/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

U Dubrovniku se snima serija o Jacku Ryanu

U Dubrovniku počelo snimanje američke visokobudžetne serije

U Dubrovniku počelo snimanje američke visokobudžetne serije

Foto: Dnevnik / HRT

U Dubrovniku je počelo snimanje američke visokobudžetne serije Tom Clancy's Jack Ryan. Na zatvorenom setu u povijesnoj jezgri jutros je bio i glavni glumac John Krazinski. To je prva velika produkcija u Dubrovniku ove godine, a prema najavama, nije posljednja. 

Snimanje se jutros odvijalo u uskim dubrovačkim uličicama, do kojih nismo mogli doći, ali primijetili smo da su setovi s opremom postavljeni diljem grada, pa tako i na samim zidinama, gdje bi se trebale snimati scene u kojima kaskaderi skaču u more s visine od oko 25 metara, izvijestila je za Dnevnik HRT-a, Ivana Brailo Drnas.

Na pitanje što ovakvi projekti zapravo donose Dubrovniku, zamjenica dubrovačkog gradonačelnika, Jelka Tepšić, naglasila je kako su ovi projekti jako važni za Dubrovnik koji je postao afirmirana filmska destinacija od početka 20. stoljeća.

- Bum se desio u razdoblju snimanja „Igre prijestolja”, ali i trenutni serijal koji se snima u Dubrovniku je jednako tako važan. Dubrovnik ovdje glumi sam sebe. To je odlična promocija za grad, ali i odlični financijski učinak, rekla je i dodala kako ova serija donosi za javna poduzeća u Dubrovniku oko milijun kuna, ali to ne uključuje privatne dobavljače koji daju usluge produkciji.

Turista, kao i obično u ovom periodu, baš nema. No, očekivanja za nadolazeću predsezonu i sezonu, kako kaže Tepšić, su dobra, ali neizvjesna zbog COVID pandemije.

Snimanje serije o Jacku Ryanu ipak je malo oživjelo grad. Potrajat će desetak dana, a do kraja godine stižu još dvije veće produkcije; jedna za nekoliko mjeseci, a druga na jesen, no detalji o njima još se čuvaju u tajnosti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!