U humanitarnoj akciji "Hrvatski liječnici za Ukrajinu" prikupljeno 645.000 kuna

13.04.2022.

09:23

Autor: HTV/HRT/D.S.

dr. sc. Krešimir Luetić, predsjednik HLK

dr. sc. Krešimir Luetić, predsjednik HLK

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

U samo dva tjedna hrvatski liječnici su, u sklopu humanitarne akcije „Hrvatski liječnici za Ukrajinu“ koju je pokrenula Hrvatska liječnička komora, za pomoć ukrajinskim kolegama i građanima donirali 345.000 kuna. Komora je, odlukom Izvršnog odbora, uz ovaj iznos prikupljen od članova, donirala dodatnih 300.000 kuna za pomoć ukrajinskim liječnicima.

- Akcija "Hrvatski liječnici za Ukrajinu" naš je izraz solidarnosti i suosjećanja s ukrajinskim liječnicima i ostalim zdravstvenim radnicima, kao i s cjelokupnim ukrajinskim narodom. Ukupni iznos naše donacije Ukrajini je 645.000 kuna. Komora je prikupljena sredstva uplatila na namjenski račun CPME-a (Stalni odbor europskih liječnika). Primarna svrha za koju će se koristiti prikupljena novčana sredstva su nabava, transport i distribucija medicinskih potrepština (lijekova, medicinskih proizvoda, medicinske opreme i sl.) u Ukrajinu te pružanje medicinske pomoći izbjeglicama, istaknuo je dr. sc. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!