U KBC-u Sestre milosrdnice smanjuje se hladni pogon

22.04.2021.

20:30

Autor: Ruža Ištuk/HRT/V.G.

KBC Sestre milosrdnice

KBC Sestre milosrdnice

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Dr. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, izjavio je za HRT da se u toj bolnici smanjuje hladni pogon jer je 20-ak anesteziologa iz te ustanove na ispomoći u COVID intenzivnim jedinicama u KB Dubravi.

Dodao je i da na Klinici za tumore nema hitnih operacija i da se sve onkološke operacije odvijaju normalno. 

I danas je u Hrvatskoj veliki broj novozaraženih - 2885, uz udio pozitivnih u broju testiranih od 27,5 posto. To je četrdesetak novih slučajeva manje nego prošlog četvrtka, što je još jedan znak da se epidemijska krivulja u trećem valu izravnava te da bi idućih dana napokon trebala početi i padati. No još neko vrijeme rast će pritisak na bolnice u kojima je danas tridesetak pacijenata više nego jučer.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u četvrtak u Karlovcu kako je u tijeku otvaranje novih jedinica u KB Dubrava.

- Nema druge nego kao i dosad međusobno pomagati jedni drugima. Rješavamo na dnevnoj bazi probleme. I jutros smo imali sastanak svih ravnatelja zagrebačkih bolnica. Nema druge, nego pratiti situaciju iz dana u dan i adekvatno i brzo reagirati, poručio je Beroš iz Karlovca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!