15:47 / 02.02.2019.

Autor: D.M./HRT

U kupnju zrakoplova uključit će se i drugi resori

-

-

Foto: - / -

Dodatni angažman u procesu imat će Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo gospodarstva, potvrdio je premijer Plenković.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je s ministrima u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji, potvrdio je novinarima da će u novi proces nabave borbenih zrakoplova biti uključeno više resora - u mnogo većoj mjeri nego što je to bio slučaj do sada.

-
Je li Hrvatska u priči oko F-16 izigrana?
- Dogovor oko kupnje F-16 propao zbog 'trećih'?
- Kohorst ekskluzivno za HRT o zrakoplovima F-16

Na dodatno pitanje novinara, Andrej Plenković je odgovorio kako će dodatni angažman u procesu imati Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo gospodarstva.

Ministar obrane još jednom ponavlja da Hrvatska nije kriva što hrvatsko nebo neće braniti izraelski f-16 Barack, ali priznaje da kupovna aviona zahtjeva više koordinacije. - Mi smo uključili apsolutno sve što smo mogli, ali jasno, vidimo da je ovo još složenija priča koja zahtijeva još više koordinacije i upravo zbog toga, to ćemo tako i uključiti, poručio je ministar obrane Damir Krstičević.

Treba sagledati naučene lekcije, poručuje predsjednica.

- U svakom slučaju Povjerenstvo treba imati i diplomate i menadžere, ljude koji su spretni u pregovorima. Očito međudržavne ponude, i iskustvo za Hrvatsku koje nismo imalo do sada - pokazalo je da to nije tako jednostavan proces, poručila je Kolinda Grabar Kitarović.      Zato će u drugi krug biti uključeno još više stručnjaka. No još nije jasno hoće li se ići na natječaj, izravnu pogodbu ili nešto treće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!