"Žene u poduzetništvu" - jednako uspješne kao i muškarci

09.03.2022.

07:00

Autor: Vesna Ljubo/Regionalni dnevnik/HRT

Žene u poduzetništvu

Žene u poduzetništvu

Foto: HRT / HTV

Studentska udruga Poduzetnici bez granica na osječkom Ekonomskom fakultetu, već četiri godine provodi projekt "Žene u poduzetništvu". Ovogodišnja je tema: "Istine i zablude".

Iva Pranjić poduzetnica je iz Kaptola, koja zajedno sa suprugom vodi uspješnu tvrtku. Međusobno su si kaže, velika potpora. Prošle su godine ponijeli i laskavu titulu najboljih mladih poduzetnika u poljoprivredi. Iva je studirala na osječkom ekonomskom fakultetu i volontirala u udruzi ewob. Studenticama želi poručiti da se sve može, upornim radom.

- Suprug i ja uglavnom idemo zajedno na pregovore, zajedno i dostavljamo ljudima. Budući da sve sami radimo, tako i pristupamo našim kupcima i drugim tvrtkama, fizičkim i pravnim osobama. Tako da ne mogu reći da sam imala negdje iskustva gdje se mene izuzimalo možda zato što sam žena, kazala je Iva Pranjić.

Na ovogodišnjem projektu žena u poduzetništvu govorilo se o "Istinama i zabludama".

- Kroz koji ćemo se suočiti i spoznati s čime se to sve mora nositi jedna individualka u funkciji liderice te koje su to prednosti ili nedostaci žena u svijetu muškaraca, pojašnjava Vanja Vovk, članica Udruge "Poduzetnici bez granica".

Unatoč izazovima, rečeno je, žene su jednako uspješne kao i muškarci.

- Cilj je da barem jednu osobu nakon današnjeg projekta potaknemo da otvori nešto svoje i da svaka istina koju danas budu čuli, da im bude dodatni vjetar u leđa za pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata, poručuje Jovana Vuković, voditeljica projekta "Žene u poduzetništvu".

I sve predavačice, svaka na svoj način hrabro su ušle u poduzetničke vode, koje su često nesigurne, no one su sve prepreke, kažu, uspješno svladale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!