08:11 / 19.12.2021.

Autor: HRT

Grmoja: Uspjeli smo, imamo dovoljno potpisa

Nikola Grmoja, arhivska fotografija

Nikola Grmoja, arhivska fotografija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Most je prikupio dovoljno potpisa za svoju referendumsku inicijativu, rekao je za Hrvatski radio Nikola Grmoja. U ponoć je završio rok za prikupljanje potpisa za referendumsku inicijativu. Njome Most želi ukinuti COVID potvrde i ovlasti odlučivanja o dijelu mjera prenijeti s Nacionalnog stožera na Hrvatski sabor. Za raspisivanje referenduma potrebno je prikupiti potpise deset posto birača od njihova ukupnog broja, što je 368.446 potpisa.

- Prema prvim informacijama s terena, uspjeli smo prikupiti potreban broj potpisa. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su dali potpis za referendum, a najviše našim volonterima jer bez njih ovaj referendum ne bi bio moguć. Zbog tradicije krađa referenduma, svaki potpis je važan, i zato nam je bitno u danima pred nama prikupiti svaku potpisnu listu s terena i molimo volontere da dobro čuvaju potpisne liste. Sada detaljno prebrojavamo potise, a s dodatnim informacijama izaći ćemo u srijedu na konferenciji za novinare. Već je sasvim jasna poruka Vladi - građani Republike Hrvatske rekli su ne stožerokraciji i ne ovakvim diksriminatornim COVID potvrdama, izjavio je Grmoja za Hrvatski radio.

Zatim je na Facebooku objavi sljedeći status. 

Miletić: Jako smo optimistični

- Veoma smo optimistični, s današnjim danom mi ćemo probiti sve granice koje su potrebne za prikupljanje potpisa, a sredinom tjedna, kada nam se vrate sve liste jer ih imamo po svakom selu, gradu na 1200 mjesta smo prijavili. U ponedjeljak, utorak liste dolaze u našu centralu, a u srijedu - četvrtak bit će konferencija za novinare i sve tek kreće, kazao je jučer Marin Miletić, saborski zastupnik Mosta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!